Αθώος στο Μονομελές ο Γιώργος Χριστοδουλίδης

 Αθώος στο Μονομελές ο Γιώργος Χριστοδουλίδης

Αθωώθηκε χθες στο Μονομελές Καβάλας ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Χριστοδουλίδης, που παρά την αλλαγή της διοικήσεως στην περιφέρεια ΑΜΘ, παραμένει ακόμη και σήμερα διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης του Βιοτεχνικού Πάρκου. Ήταν κατηγορούμενος για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας μετά από καταγγελία της εργαζόμενης στο φορέα διαχείρισης του ΒΙΟΠΑ, η οποία αρχικά διατυπώθηκε στο σώμα επιθεώρησης εργασίας.

Την καταγγελία μετέτρεψε σε μήνυση και ποινική δίωξη το σώμα επιθεώρησης εργασίας και η εισαγγελία Καβάλας. η υπόθεση παραπέμπει στη σοβαρή πολυετή εκκρεμότητα αναφορικά με το ΒΙΟΠΑ. Η διοίκηση του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη και σήμερα του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου δεν έχει αλλάξει ούτε το διοικητικό συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ, αλλά ούτε και το διοικητικό συμβούλιο του φορέα διαχείρισης.

Διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο Γιώργος Χριστοδουλίδης που είχε ορισθεί στη θέση από τον προηγούμενο περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Η υπάλληλος του φορέα διαχείρισης έκανε καταγγελία διότι ήταν απλήρωτη από τον Ιανουάριο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2015. Στα αστικά δικαστήρια έχει δικαιωθεί άρα εκκρεμεί η πληρωμή και αποζημίωσή της.

Το ποινικό μέρος της υπόθεσης απασχόλησε χθες το Μονομελές Καβάλας. ο Γιώργος Χριστοδουλίδης εξήγησε το ιστορικό της υπόθεσης πείθοντας και τον εισαγγελέα ότι δεν είχε τον οποιονδήποτε δόλο. Γι’ αυτό εξάλλου και αθωώθηκε πανηγυρικά. Ως μάρτυρας κατέθεσε η υπάλληλος του Βιοτεχνικού Πάρκου που παραδέχθηκε το ενδιαφέρον του κ. Χριστοδουλίδη και το γεγονός ότι επί των ημερών του γίνονταν οτιδήποτε ήταν δυνατόν προκειμένου να πληρώνεται η ίδια.

Σήμερα, το φθινόπωρο του 2017, η περιφέρεια ΑΜΘ προσπαθεί να μεταφέρει την αρμοδιότητα του ΒΙΟΠΑ και του φορέα διαχείρισης στο Επιμελητήριο Καβάλας. Ενώ υπάρχει μια κατά κάποιον τρόπο συμφωνία με τον πρόεδρο Άγγελο Τσατσούλη, μεσολαβούν οι εκλογές του Επιμελητηρίου τον ερχόμενο Δεκέμβριο κι έτσι οι διαδικασίες έχουν παγώσει.

Την υπεράσπιση του Γιώργου Χριστοδουλίδη στη χθεσινή δίκη ανέλαβε κι εκτέλεσε με τον καλύτερο τρόπο ο δικηγόρος Καβάλας Νίκος Σκαρτούλης.

Διαβάστε επίσης