Πολλά τα επικίνδυνα παλιά σπίτια

 Πολλά τα επικίνδυνα παλιά σπίτια

Είναι πολλά τα εγκαταλειμμένα κι επικίνδυνα σπίτια τόσο στο κέντρο της πόλης αλλά κυρίως στις συνοικίες της Καβάλας. Το συμπέρασμα επανέρχεται δριμύτερο με αφορμή την κακοκαιρία της Δευτέρας και της Τρίτης που επιδείνωσε την κατάσταση πολλών παρόμοιων περιπτώσεων.

Μόλις χθες η εφημερίδα μας παρουσίασε τα προβλήματα στην παλιά και διατηρητέα κατοικία επί των οδών Σκρα και Κομνηνών. Σήμερα και έπειτα από σχετικές καταγγελίες περιοίκων παρουσιάζουμε την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται μονοκατοικία επί της οδού Γαλλικής Δημοκρατίας 26. Εκεί βρίσκεται ένα από τα πολλά επικίνδυνα λόγω εγκατάλειψης σπίτια. Με την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών αποκολλήθηκε σοβάς από την πρόσοψη του κτηρίου και έπεσε στο πεζοδρόμιο. Φαίνεται ωστόσο ότι συνολικά όλο το οικοδόμημα είναι επικίνδυνο, καθώς και το μπαλκόνι του που είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Σε μικρή απόσταση από την επικίνδυνη κατοικία βρίσκεται ένα ακόμη εγκαταλειμμένο σπίτι, ομοίως σε πολύ κακή κατάσταση. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες έκαστου ακινήτου. Ωστόσο, ο δήμος Καβάλας πρέπει να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα για την ενημέρωση των διερχόμενων και στη συνέχει όποια έξοδα δαπανήσει, προκειμένου να αποτραπεί οποιοσδήποτε κίνδυνος, να τα χρεώσει στους ιδιοκτήτες κάθε κτηρίου.

Διαβάστε επίσης