• 19 Μαΐου 2024,

Αύριο καταθέτουν απολογητικό υπόμνημα οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας

 Αύριο καταθέτουν απολογητικό υπόμνημα οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας

Αύριο Παρασκευή και εκτός απροόπτου, θα βρεθούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας για να καταθέσουν απολογητικό υπόμνημα.

Αυτό αφορά τη σε βάρος τους πειθαρχική διαδικασία σχετικά με απόφαση την οποία έλαβαν τον Νοέμβρη του 2019 (ψηφίζοντας και οι 17) ανανέωσης της σύμβασης του ιδιώτη με το Δήμο Καβάλας για την μίσθωση του χώρου στάθμευσης Ροδόπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπόμνημα που έχει ίδιο περιεχόμενο θα πρέπει να κατατεθεί από κάθε έναν ξεχωριστά. Αυτό θα γίνει στην υπηρεσία της Αποκεντρωμένης στην Καβάλα. Στη συνέχεια η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό της Αποκεντρωμένης, το οποίο και θα την εξετάσει.

Το σκεπτικό του υπομνήματος είναι αυτό που εξ αρχής αναφέρθηκε. Δηλαδή η πρόθεση των 17 δημοτικών συμβούλων ήταν να διευκολύνουν τις ανάγκες της πόλης αφού με την ίδια απόφαση τους συνεχίστηκε η λειτουργία ενός απαραίτητου και κεντρικού χώρου στάθμευσης.

Το θέμα της κάλυψης των εξόδων των 17 δημοτικών συμβούλων από το Δήμο Καβάλας υφίσταται και αφορά κυρίως την ποινική πλευρά της ίδιας ιστορίας. Αν υπάρξει. Από την άλλη πλευρά λέγεται ότι είναι τέτοια η φύση της υπόθεσης που ο Δήμος Καβάλας σε αυτήν την φάση τουλάχιστον δεν έχει το δικαίωμα να αναλάβει την υπεράσπιση των δημοτικών του συμβούλων. Το θέμα είναι «ανοιχτό» και πιθανόν και πρόωρο.

Διαβάστε επίσης