• 6 Μαΐου 2024,

Βέλγοι στο νέο λιμάνι! Αναλαμβάνουν τη λειτουργία του το Μάρτιο

 Βέλγοι στο νέο λιμάνι! Αναλαμβάνουν τη λειτουργία του το Μάρτιο

Η Βελγική εταιρία λιμενικών υποδομών «Europort», η οποία συμμετέχει στο σχήμα που αναλαμβάνει το νέο λιμάνι «Φίλιππος Β’», φαίνεται ότι θα είναι το νέο αφεντικό σε αυτό. Αυτός που θα το διοικεί.

Με προοπτική ολοκλήρωσης της διαδικασίας το αργότερο τον προσεχή Μάρτιο. Οι πληροφορίες γίνονται τώρα γνωστές και στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε την περασμένη Δευτέρα (5/9) στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ.

Εκδήλωση της Black Summit, άλλου εταίρου του ίδιου σχήματος. Κατά τα άλλα επιβεβαιώνονται οι προθέσεις της κοινοπραξίας να δώσει βάρος στα φορτία κοντέρϊνερς, αρχικά με τον υφιστάμενο εξοπλισμό.

Με τη χρήση δηλαδή του μεγάλου Γερμανικής προέλευσης γερανού που διαθέτει το νέο λιμάνι. Συζήτηση γίνεται και για το ενδεχόμενο προσλήψεων προσωπικού. Φαίνεται ότι οι Βέλγοι θα κάνουν προσλήψεις αλλά αυτές σε πρώτο τουλάχιστον χρόνο δεν θα είναι πολλές.

Η διαδικασία υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού είναι στην τελική της φάση. Κι ενώ είναι σίγουρο ποιος θα αναλάβει το «Φίλιππος Β’», δεν είναι δεδομένο το χρονοδιάγραμμα. Η γραφειοκρατία αρχίζει από το ΤΑΙΠΕΔ, φθάνει ως και την Βουλή. Κι έτσι υπάρχουν προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες η υπό παραχώρηση θα γίνει πράξη αρχές της ερχόμενης Άνοιξης.

Διαβάστε επίσης