• 25 Απριλίου 2024,

Αύριο το πρωί ο 7ος αγώνας δρόμου στο περιαστικό δάσος

 Αύριο το πρωί ο 7ος αγώνας δρόμου στο περιαστικό δάσος

Το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στο περιαστικό δάσος της Καβάλας ο 7ος αγώνας δρόμου που και φέτος οργανώνεται από το Σύλλογος Χιονοδρομίας – Ορειβασίας. Για τη διοργάνωση βοηθούν εθελοντικά τα μέλη του συλλόγου, ο Σύλλογος Χωράφας, υπάρχει η συνδρομή του Δήμου Καβάλας, καθώς και στήριξη εκ μέρους ιδιωτών χορηγών.

Εδώ και επτά χρόνια οργανώνεται ο συγκεκριμένος αγώνας που άρχισε με λιγοστές συμμετοχές, αλλά φέτος φαίνεται ότι θα πλησιάσει τις τετρακόσιες. Ο κόσμος μετέχει, τιμά την πόλη και απολαμβάνει τις ομορφιές της, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση ο Γιάννης Πρασίνης, εκπροσωπώντας το διοργανωτή σύλλογο. Από τώρα ο ΣΧΟΚ προετοιμάζει μια ακόμη καλύτερη διοργάνωση για το ίδιο γεγονός την επόμενη χρονιά.

Ο Σύλλογος Χιονοδρομίας – Ορειβασίας Καβάλας έχει ιστορία ογδόντα ετών στην πόλη και με δραστηριότητα κυρίως στο όρος Παγγαίο. Λόγω της εγκατάλειψης των υποδομών στο Παγγαίο ο σύλλογος προσαρμόζει διαφορετικά τις δράσεις του. Έτσι, εκτός από τον αγώνα στο περιαστικό δάσος θα οργανώσει στις 4 Μαΐου τον επίσης γνωστό αγώνα δρόμου Ακρόλιθος Παγγαίο Trail Run. Ένα τμήμα που προκαλεί χαρά με τον πρόοδό του είναι εκείνο της αναρρίχησης.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον κυριακάτικο αγώνα μπορούν να το δηλώσουν ακόμη και την τελευταία στιγμή. Αρκεί να βρίσκονται πριν από τις 11:0 το πρωί, ώρα εκκίνησης του αγώνα, στο γνωστό σημείο της περιοχής Κόντη του Προφήτη Ηλία. Η διαδρομή είναι δύσκολη αλλά και όμορφή ταυτόχρονα. Όπως εξηγούν οι διοργανωτές δεν είναι απαραίτητο να τρέξει κάποιος τη διαδρομή, μπορεί απλά να περπατήσει απολαμβάνοντας την ανοιξιάτικη φύση και την όμορφη θέα.

Διαβάστε επίσης