• 5 Μαΐου 2024,

Αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων του τοπικού lockdown

 Αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων του τοπικού lockdown

Νωρίς χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο σύσκεψη εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την τήρηση των μέτρων στην ΠΕ Καβάλας, το διάστημα που αυτή θα είναι σε lockdown.

Είναι σημαντικό ότι στη σύσκεψη έλαβε μέρος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ, μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας κ. Γιάννη Καραμανλή. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Δήμαρχοι Καβάλας- Παγγαίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Το μήνυμα της σύσκεψης είναι συγκεκριμένο. Από χθες το βράδυ θα ξεκινούσαν οι έλεγχοι. Για τον περιορισμό της κυκλοφορίας (από τη 01.00 κάθε βράδυ και ως το πρωί) και τη μη χρήση μουσικής στην εστίαση. Η Αστυνομία θα ασχοληθεί και με τα δύο θέματα ενώ με τη μουσική στην εστίαση ελέγχους θα κάνει τόσο η Δημοτική Αστυνομία όσο και η Διεύθυνση Υγείας.

Το τοπικό lockdown ισχύει από χθες το πρωί και μια εβδομάδα. Σύμφωνα με τις γενικότερες εκτιμήσεις η διάρκεια του θα είναι μεγαλύτερη. Αυτό θα φανεί την ερχόμενη Παρασκευή. Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας τα μέτρα ή θα ανανεωθούν ή θα σταματήσουν.

Όπως είναι σήμερα η κατάσταση στην ΠΕ Καβάλας, πιθανότερο είναι το πρώτο. Πάντως καμιά από τις υπηρεσίες δεν αστειεύεται. Άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν αυστηρούς ελέγχους. Τόσο σε επαγγελματίες της εστίασης όσο και στους πολίτες.

Διαβάστε επίσης