• 19 Μαΐου 2024,

Αυτήν την φορά αθωώθηκε η ΒΦΛ

 Αυτήν την φορά αθωώθηκε η ΒΦΛ

Μία ακόμη υπόθεση που αφορά τα γεγονότα στο εργοστάσιο των λιπασμάτων τον καιρό των απεργιών, απασχόλησε χθες το Μονομελές Καβάλας. Σ’ αυτή την υπόθεση κατηγορούμενη ήταν η εταιρεία  «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων» μετά από καταγγελία που έκαναν στην Επιθεώρηση Εργασίας οι πρώην απολυμένοι. Χθες στην ακροαματική διαδικασία όλα εκτυλίχθηκαν γρήγορα. Η οικονομική εκκρεμότητα είχε τακτοποιηθεί και η δικηγόρος των πρώην απολυμένων κ. Τάνια Ελευθεριάδου δήλωσε ότι αυτοί δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη της εταιρείας. Δύο δικηγόροι που ήρθαν στην Καβάλα από την Αθήνα εκπρόσωποι της ΒΦΛ, εξήγησαν στο δικαστήριο ότι το οικονομικό ζήτημα της υπόθεσης έχει τακτοποιηθεί. Κάτι που κατέθεσαν και οι μάρτυρες κατηγορίας πρώην απολυμένοι. Υποστήριξαν δηλαδή ότι το πρόβλημα διευθετήθηκε.

Το ίδιο κατέθεσε ο επικεφαλής της επιθεώρησης εργασίας Καβάλας κύριος Λαζαρίδης. Μάρτυρας κατέθεσε και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Νίκος Βογιατζίδης που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος. Η πρόταση της κυρίας εισαγγελέως ήταν αθωωτική όπως και η απόφαση του δικαστηρίου.

*Σε ειδική συνεδρίαση του Πολυμελούς σήμερα αναμένεται να ανακηρυχθούν υποψήφιοι των προσεχών δημοτικών εκλογών άπαντες που ως τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής κατέθεσαν σχετική υποψηφιότητα. Η συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα είναι σύντομη θα γίνει το μεσημέρι. Από χθες υπήρξε ενδιαφέρον αρκετών υποψηφίων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης