Αυτό που κάνουμε αλλάζει τον κόσμο προς το καλύτερο»

 Αυτό που κάνουμε αλλάζει τον κόσμο προς το καλύτερο»

Εν μέσω πρόβας έκοψαν προχθές 20 Ιανουαρίου 2020 την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι ΣυνΩΔΗπόροι.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος για τις επικείμενες παραστάσεις με το Γρηγόρη Βαλτινό και τον Πασχάλη Τόνιο, αφού ο Γιάννης Κανάκης είχε στη διάθεσή του ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Τυχερός της βραδιάς ο Κώστας Μπόλης!

Στον φιλόξενο και κατάλληλο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων, υπήρξαν και κάποια γενικότερα λόγια για το μέλλον της προσπάθειας.

Πρώτη μίλησε η κ. Δέσποινα Τσιμπεράκη: 

«Οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα όλων μας επιβαρύνουν την καθημερινότητα μας. Την κάνουν δύσκολη και απαιτητική. Αυτό που κάνουμε όμως εδώ είναι ένα από τα πράγματα που μπορούν να δώσουν ένα διάλλειμα. Μια ανάσα, στην επιβαρυμένη αυτή καθημερινότητα. Προσωπικά είμαι ευγνώμον, παρά το τρέξιμο, για τις στιγμές που μας χαρίστηκαν μέσα από τη μουσική και τη δουλειά αυτή. Τη χρονιά που διανύουμε λοιπόν ας προσπαθήσουμε όλοι μας να δώσουμε ένα παραπάνω κομματάκι της μέρας μας, του εαυτού μας, της σκέψης μας, του μυαλού μας, της προσοχής μας, της ζωής μας. Αν το κάνουμε αυτό, ότι παραχθεί είναι κάτι που όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουμε αλλάζει τον κόσμο προς το καλύτερο. Καλή χρονιά».

Ο Γιάννης Κανάκης που ευλόγησε την βασιλόπιτα τρεις φορές, κατόπιν λαϊκής απαίτησης, είπε:

«Να σας ευχηθώ κι εγώ καλή χρονιά. Ξέρω ότι σας ζορίζω πολύ, ειδικά όταν πλησιάζουν οι μέρες των συναυλιών. Οι παλιότεροι το ξέρετε. Οι νεότεροι θα το μάθετε. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε νεότερους. Νεότερους όχι μόνο σαν μέλη αλλά και στην ηλικία. Γινόμαστε μεγαλύτερη οικογένεια. Το θέμα είναι να αντιλαμβανόμαστε ποια δύναμη έχουμε. Έχουμε δύναμη. Έχουμε δύναμη να κάνουμε πολύ σημαντικά πράγματα. Να προχωρήσουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Να ομορφύνουμε λίγο την καθημερινότητα τη δική μας. Να βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτό που λέγεται μουσική. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την υπομονή που κάνετε, για την προσπάθεια σας. Εύχομαι και προσωπική ευτυχία και επιτυχία». 

Διαβάστε επίσης