• 28 Μαρτίου 2024,

Συμβολική διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο Διοικητήριο

 Συμβολική διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο Διοικητήριο

Μικρός αριθμός εκπαιδευτικών, κυρίως συνδικαλιστές, τόσο της ΕΛΜΕ όσο και του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του Ν. Καβάλας έκαναν χθες το μεσημέρι συμβολική διαμαρτυρία στην είσοδο του Διοικητηρίου. Κράτησαν πανό με το οποίο δήλωσαν την αντίθεση τους σε δύο διατάξεις νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Το νομοσχέδιο είναι θέμα λίγων ημερών να εγκριθεί από την Βουλή.

Όχι μόνο στην Καβάλα αλλά σε όλη την Ελλάδα υπάρχει αντίδραση όλων των εκπαιδευτικών επειδή:

1) Το νομοσχέδιο αναβαθμίζει τα πτυχία των κολλεγίων 2) Θέτει περιορισμό στις προσλήψεις αναπληρωτών αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ίδια κινητοποίηση έγινε χθες σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σε όλη την Ελλάδα στάση εργασίας.

Η συμμετοχή στη στάση σε τοπικό επίπεδο ήταν μικρή. Απόδειξη του μικρού ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών του Νομού οι λίγοι συγκεντρωμένοι στην είσοδο του Διοικητηρίου. Είχαν προηγηθεί σχετικές ανακοινώσεις των δύο συλλόγων. Όλα αυτά αναμένονταν αφού και στους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει μια απεργιακή κόπωση. Κατ’ άλλους και απογοήτευση. Χθες το απόγευμα για το ίδιο θέμα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο 22ο δημοτικό έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας.

Ο νέος πρόεδρος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του Ν. Καβάλας κ. Τάσος Ιωαννίδης είπε στους δημοσιογράφους:

« Σήμερα είναι μέρα αγώνα. Η κυβέρνηση με συγκεκριμένο άρθρο εξομοιώνει τα πτυχία των κολλεγίων με αυτά των πανεπιστημίων. Έτσι ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.  Μας λένε ότι υλοποιούν κοινοτική οδηγία. Αυτό δεν ισχύει. Είναι μια πολιτική τους απόφαση. Η δε διάταξη για τον περιορισμό των προσλήψεων είναι τιμωρητική για τους αναπληρωτές».

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Σωτήρης Τόττης είπε:

« Είμαστε αντίθετοι στην αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων. Ζητούμε τα πτυχία να ελέγχονται, όπως γίνονταν τόσα χρόνια από το ΔΟΑΤΑΠ. Ζητούμε από την κυβέρνηση να ξαναδεί το θέμα».

Στους δημοσιογράφους μίλησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ η κ. Κουτρουμπάνη. Σημείωσε ότι η διάταξη στο νομοσχέδιο στηρίζεται σε προηγούμενη νομοθετική εργασία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.  Σύμφωνα με τις απόψεις των συνδικαλιστών που μαζεύτηκαν χθες στην είσοδο του Διοικητηρίου, οι κινητοποιήσεις δεν αποκλείεται να συνεχιστούν το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε επίσης