• 6 Μαΐου 2024,

Αύξηση περιστατικών Covid – Και Ρουμάνος τουρίστας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο! 

 Αύξηση περιστατικών Covid – Και Ρουμάνος τουρίστας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο! 

Μπορεί τα κρούσματα του Ν. Καβάλας την Κυριακή των Βαΐων και προχθές Μ. Δευτέρα να σταθεροποιήθηκαν σχετικά, η κατάσταση ωστόσο στις δύο κλινικές του Νοσοκομείου παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι ασθενείς αυξήθηκαν στους 79 από 70 που ήταν την Μ. Δευτέρα. Κι είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα τους, ανάμεσα στα νέα περιστατικά, είναι και 49χρονος Ρουμάνος. Φέρεται να βρέθηκε στη Θάσο για διακοπές, από εκεί μεταφέρθηκε επειγόντως τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας.

Πρόκειται για δύο διακομιδές ασθενών που ανακοινώθηκαν και από το Λιμενικό Σώμα. Αφορούν 65χρονη κάτοικο του νησιού με εγκεφαλικό και τον 49χρονο. Πληροφορίες και από το Νοσοκομείο τον αναφέρουν ως τουρίστα στο νησί αν και στη Θάσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται.

Η απόφαση να λειτουργήσει καλού κακού και να είναι σε ετοιμότητα και 3η κλινική Covid φαίνεται να δικαιώνεται.

Σα να μην έφθανε η αύξηση όσων νοσηλεύονται, χθες το μεσημέρι το Νοσοκομείο σε 54 πρώτα τεστ που έκανε διαπίστωσε 12 νέα θετικά περιστατικά. Αντίθετα στη Δομή φιλοξενίας προσφύγων η κατάσταση βελτιώθηκε αφού  τα ενεργά κρούσματα ήταν χθες 73 (από 92) και οι ευρισκόμενοι σε καραντίνα 252 (από 324).

Τη Μεγάλη Δευτέρα το Κ.Υ. Πρίνου έκανε ρεκόρ εμβολιασμών με 209 μέσα σε μία μέρα. Το Νοσοκομείο ενημερώθηκε επίσημα ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρχουν ραντεβού για εμβολιασμούς και το βράδυ. Κάθε βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα!

Διαβάστε επίσης