• 6 Μαΐου 2024,

Ξεκίνησε η δράση «Αγκαλιά Αλληλεγγύης» που οργανώνει ο Δήμος Καβάλας

 Ξεκίνησε η δράση «Αγκαλιά Αλληλεγγύης» που οργανώνει ο Δήμος Καβάλας

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες έγιναν γνωστές σημαντικές λεπτομέρειες και άλλες πληροφορίες για τα πρώτο μέρος της δημοτικής δράσης «Αγκαλιά Αλληλεγγύης».

Είναι κάτι που ξεκίνησε προχθές και πάει καλά. Κάτι που θα συνεχιστεί και στις επόμενες του Πάσχα γιορτές. Για την δράση μίλησαν ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Παππάς και η συνεργάτης του Δήμου κ. Στέλλα Αργυρίου.

Θόδωρος Μουριάδης: «Ο Δήμος Καβάλας ανοίγει το φετινό Πάσχα με μια μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης για τα ανήλικα παιδιά των πληττόμενων οικογενειών της πόλης και της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Σε συνεργασία με πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας, προσφέρουμε παιχνίδια και βιβλία.

Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που ανέλαβαν το προηγούμενο διάστημα ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Λεωνίδας Παππάς και η ειδική σύμβουλος για θέματα ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης κ. Στέλλα Αργυρίου. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την ιδιαίτερη ευαισθησία που επέδειξαν μία ακόμη φορά, γνωρίζοντας τις πραγματικές ανάγκες των μικρών παιδιών. Γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε, με απλές κινήσεις ή με μια προσφορά συμβολικού χαρακτήρα, να τα εντάξουμε στο κλίμα των ημερών.

Βασικός στόχος μας δεν είναι μόνο η ικανοποίηση των βασικών αναγκών των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας αλλά και η ψυχολογική στήριξη μέσα από διάφορες δράσεις και ενέργειες για να αντιμετωπίσουν με επάρκεια τις αρνητικές συνέπειες που δημιούργησε η παρατεταμένη κρίση της τελευταίας δεκαετίας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τις επιχειρήσεις και τους συμπολίτες οι οποίοι βοήθησαν και βοηθούν σε αυτήν την προσπάθεια».

Λεωνίδας Παππάς: «Ξεκίνησε από χθες μια πολύ σημαντική δράση για το Δήμο μας. Είναι μια ιδέα του Δημάρχου και μια πρωτοβουλία της κ. Στέλλας Αργυρίου. Προσπαθήσαμε να την οργανώσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε.

Η δράση θα λέγεται Αγκαλιά Αλληλεγγύης. Θα είναι ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κι ανάλογα με την περίοδο, ανάλογα με την γιορτή θα έχει διάφορες θεματικές ενότητες.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς. Καβαλιώτικες επιχειρήσεις.

Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η δράση. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε το μελετητικό γραφείο Γεωαπόδοση του κ. Γκατζιρούλη, το street food Ανανιάδη, τα Hondos Center Καβάλας, την κατασκευαστική εταιρία Mecon, την εταιρία Βουγιουκλή, την εταιρία Χρυσανθίδης, την εταιρία Φελλαχίδης, την επιχείρηση Φλορέζ και το κατάστημα εστίασης- καφέ Blackdrop. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες που ήδη ξεκίνησαν από χθες που άρχισε η δράση να τη συνδράμουν.

Ζητούμε από τους συμπολίτες να συμμετάσχουν μέχρι και τη Μ. Πέμπτη στα συνεργαζόμενα καταστήματα παιχνιδιών Μεταξάς- Μοδούρας- Βαφείδης στην Καβάλα και της κ. Μαυράκη στις Κρηνίδες.

Μπορούν να προσέρχονται σε αυτά –όταν πρόκειται να αγοράσουν δώρα και παιχνίδια για συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα- να αφήνουν 5-10 ή 15 ευρώ. Από αυτές τις προσφορές θα συγκεντρωθούν χρήματα που θα διατεθούν για τα δώρα, για τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο και άρα και κατά τεκμήριο είναι οικογένειες με χαμηλό εισοδηματικό κριτήριο. Θα δημιουργηθεί κι ένας οικονομικός κουμπαράς για περαιτέρω δράσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τις επιχειρήσεις Μασούτη, Σκλαβενίτη, το Αλλοτινό και την κ. Ατλαμάζογλου που μας βοήθησαν με τον τρόπο τους στη διανομή των τροφίμων του παντοπωλείου. Να σας πω ότι στη Δ. Ενότητα Φιλίππων η διανομή των παιχνιδιών έγινε ενώ στην Καβάλα θα αρχίσει από τη Μεγάλη Πέμπτη. Θα γίνεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου».

Στέλλα Αργυρίου: «Θέλω να πω για αυτή τη δράση ότι πραγματικά τη νιώθω σαν ένα δεύτερο δικό μου παιδί. Με την ιδιότητα του γονέα σκεφθήκαμε και τη διοργανώσαμε. Όλοι έχουμε παιδιά, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι τα μικρά παιδιά και παρά την κρίση να αισθάνονται έστω για λίγο χαρούμενα.

Ο σκοπός και αρχικός στόχος είναι να μην λείψει από κανένα παιδί κανένα παιχνίδι.

Οργανώνουμε καινούργια πράγματα. Φρέσκιες ιδέες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εποχής. Η δράση αυτή θα είναι μια μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης. Σκοπός είναι να είμαστε παρόντες στις γιορτές.

Αργότερα στα παιδιά όταν θα μας έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ τον κόσμο που αφήνει χρήματα στα μαγαζιά».

Διαβάστε επίσης