Αύξηση των ασθενών στο Νοσοκομείο και άλλοι πρόσφατοι αριθμοί της πανδημίας

 Αύξηση των ασθενών στο Νοσοκομείο και άλλοι πρόσφατοι αριθμοί της πανδημίας

Παρά τη μείωση της προηγούμενης εβδομάδας, από προχθές Κυριακή οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο αυξήθηκαν πάλι.

Χθες το μεσημέρι ήταν 32 ενώ η ΜΕΘ ήταν γεμάτη. Με 7 ασθενείς. Τα τεστ που έκανε χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου ήταν 113 και τα θετικά περιστατικά 42. Χθες ήταν αρκετά και τα κρούσματα μαθητών στα σχολεία του Νομού.

Π.χ. στα δημοτικά ήταν περισσότερα από 50. Πάντως πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα οι μαθητές θα έκαναν self tests χθες, με τα αποτελέσματα των οποίων θα προσέλθουν στο σχολείο τους σήμερα.

Οι πρόσφατοι αριθμοί της πανδημίας στο Ν. Καβάλας

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ τα κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα στο Ν. Καβάλας ήταν 1.713. Περίπου 1.000 λιγότερα σε σχέση με αυτά της προ προηγούμενης. Υπάρχει δηλαδή μια μείωση αν και τα 1.713 κρούσματα σε μια εβδομάδα είναι μεγάλος αριθμός.

Θυμίζουμε ότι προ της έξαρσης λόγω Όμικρον, ο Νομός Καβάλας είχε εβδομαδιαία κρούσματα γύρω στα 300. Τα λιγότερα (σε εβδομαδιαία βάση) από το Καλοκαίρι και μετά αφορούν τις εβδομάδες 18 με 24 Οκτώβρη (274) και 13 με 19 Δεκέμβρη (272). Ας ευχηθούμε να συνεχιστεί η μείωση ώστε να επανέλθουμε στους προαναφερθέντες μικρούς αριθμούς.

Προχθές Κυριακή ο Ν. Καβάλας (σύμφωνα πάντα με τον ΕΟΔΥ) είχε 108 κρούσματα. Αυτός ο αριθμός είναι ο μικρότερος από τις 27 Δεκέμβρη και μετά. Η πιο πρόσφατη και καθημερινή μείωση κρουσμάτων άρχισε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου. Από τότε και έως προχθές Κυριακή τα κρούσματα στο Ν. Καβάλας είναι κάθε μέρα και λιγότερα.

Για την υπόλοιπη ΑΜΘ, οι Νομοί Ξάνθης και Ροδόπης είναι πάντα σε καλύτερη κατάσταση. Μαζί με το Ν. Δράμας την Κυριακή (προχθές) είχαν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Γεγονός επίσης αξιοσημείωτο για τα δεδομένα της Όμικρον.

Διαβάστε επίσης