• 5 Μαΐου 2024,

Μπορεί να λειτουργήσει πινακοθήκη στο παλιό δικαστήριο;

 Μπορεί να λειτουργήσει πινακοθήκη στο παλιό δικαστήριο;

Ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής ρωτήθηκε χθες από την εφημερίδα μας για το κατά πόσο δύναται να υλοποιηθεί η ιδέα της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα προκειμένου να λειτουργήσει δημοτική πινακοθήκη στο κτήριο του παλιού δικαστηρίου. Τη συγκεκριμένη πρόταση κατέθεσε στο τέλος του 2017 η Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών. Η δήμαρχος υιοθέτησε την πρόταση και την παρουσίασε προ ημερών στη διάρκεια της συναντήσεώς της με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κωστής Σιμιτσής εμφανίστηκε επιφυλακτικός. Κατ’ αρχήν σημείωσε ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπει για το κτήριο χρήση είτε δικαστική είτε διοικητική. Ένα επομένως στο παλιό δικαστήριο προταθεί η στέγαση δημοτικής καπναποθήκης τότε η χρήση θα πρέπει να αλλάξει. Ταυτόχρονα θύμισε ότι ο δήμος Καβάλας επί των ημερών του συμφώνησε με το Δικηγορικό Σύλλογο για μια σύμπραξη όσον αφορά στο παλιό δικαστήριο.

Η συμφωνία και η σύμπραξη σταμάτησε το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας που μόνος του διεκδικούσε το παλιό δικαστήριο, με αποτέλεσμα τότε να λειτουργεί «ανταγωνιστικά» σε σχέση με τη διεκδίκηση του δήμου. Ο κ. Σιμιτσής πρότεινε η δημοτική πινακοθήκη, την οποία θεωρεί απαραίτητη για την πόλη, να δημιουργηθεί αλλού. Με την ολοκλήρωση των έργο στο κτήριο του πρώην ΕΟΚ εκεί θα μεταφερθούν οι περισσότερες δημοτικές υπηρεσίες. Επομένως θα αδειάσουν το κτήριο του δημαρχείου και το παράπλευρο κίτρινο κτήριο. Έτσι, ο πρώην δήμαρχος πρότεινε τη στέγαση της δημοτικής πινακοθήκης στο κίτρινο διατηρητέο κτήριο επι της οδού Κύπρου.

Διαβάστε επίσης