Οι προγραμματισμένες εκδρομές στο εξωτερικό θα γίνουν

 Οι προγραμματισμένες εκδρομές στο εξωτερικό θα γίνουν

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολος Βαγενάς διευκρίνισε χθες μιλώντας στην εφημερίδα μας ότι οι εκδρομές των σχολείων στο εξωτερικό, όπως αυτές έχουν ήδη προγραμματισθεί, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Αυτές είναι οι απαντήσεις που δίνουν οι κατά τόπους διευθυντές εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα μετά το θόρυβο που προκλήθηκε εξαιτίας της οδηγίας του υπουργείου όλες οι εκδρομές να οργανώνονται εντός της χώρας, ή το μακρύτερο στην Κύπρο.

Ο κ. Βαγενάς σημείωσε πως συμφωνεί με την οδηγία του υπουργείου παιδείας η οποία θα εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό κυρίως των λυκείων οι εκδρομές των τελειόφοιτων θα πραγματοποιηθούν σε προορισμούς όπως η Κύπρος, η Κρήτη, η Ιταλία, η Πράγα, η Βουδαπέστη, ακόμη και το Βερολίνο.

Από το τέλος του 2017 αυτές οι πενθήμερες εκδρομές έχουν τεθεί σε διαδικασία προγραμματισμού μέσω πρόσκλησης ενδιαφέροντος σε ιδιώτες, οι οποίοι είτε θα αναλάβουν είτε ανέλαβαν ήδη να τις οργανώσουν. Οι εκδρομές λοιπόν που προετοιμάζονται για το γενικό λύκειο Ποδοχωρίου, Λιμένα, Λιμεναρίων, Νέας Περάμου αλλά και των λυκείων της Καβάλας 3ο, 5ο και 6ο θα γίνουν κανονικά, ακόμη κι αν επιλεγεί προορισμός του εξωτερικού.

Κατά την τρέχουσα περίοδο τα σχολεία προετοιμάζονται και για εκδρομές στο εσωτερικό, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν σε γνωριμία μαθητών κυρίως των γυμνασίων με τη λειτουργία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Διαβάστε επίσης