BREVET τριών ημερών σε Καβάλα και Δράμα

 BREVET τριών ημερών σε Καβάλα και Δράμα

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου όπου παρουσιάστηκε η διοργάνωση BREVET FILIPPI. Μια διοργάνωση που αναφέρεται στον τουρισμό και τον αθλητισμό θα αρχίσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Όπως εξήγησαν στους δημοσιογράφους οι διοργανωτές πρόκειται για μια συνάντηση – αγώνα ποδηλάτου με συμμετοχές και από το εξωτερικό η οποία όμως φιλοξενείται σε χώρο τουριστικού ενδιαφέροντος. Κατά συνέπεια δεν είναι μόνο αθλητική αλλά και τουριστική.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν εκπρόσωποι της ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους», η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, εκπρόσωπος του δήμου Δράμας, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ, που στην Καβάλα ασχολείται με το ποδήλατο. Οι διοργανωτές εξαρχής τόνισαν τη σημασία του γεγονότος. Πρόκειται για μια αθλητική και τουριστική εκδήλωση με επίκεντρο τη μάχη των Φιλίππων. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Παρασκευή 19/10

Δημοτικός Κήπος Ηρώων, Καβάλα

17.00 Τουριστική ξενάγηση Καβάλα «step by step» με την ξεναγό Αγγελική Κόμσιου (Δωρεάν συμμετοχή)

Σάββατο 20/10

Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων

08.30 Έναρξη Brevet Philippi

10.00 Τουριστική ξενάγηση «Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων και η Μάχη των Φιλίππων» (Κόστος: Το εισιτήριο του αρχαιολογικού χώρου)

17.00 Παράλληλη δράση ποδηλασίας για παιδιά «Στη Μάχη με ένα Ξύλινο Ποδήλατο»

Δράμα – Κτήριο Περιφέρειας Δράμας

09.30 Παράλληλη Δράση Ποδηλασίας για παιδιά και ενήλικες με την Πρωτοβουλία Πεζών Ποδηλατών Δράμας και υποδοχή του Brevet.

Πλατεία Πελεκανίδη Κρηνίδες

18.00 Έναρξη λειτουργίας περιπτέρων Δήμου Καβάλας, Παγγαίου, Προσοτσάνης, Αμφίπολης, Νέας Ζίχνης, Δράμας, Δοξάτου με συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων.

18.00 Παράλληλη δράση – Προβολή ταινίας για την Μάχη των Φιλίππων

18.30 Έκθεση παλαιών ποδηλάτων από την Ομάδα Συλλεκτών και Φίλων Παλαιών Ποδηλάτων Δράμας

19.00 Έναρξη Τελετής Λήξης Brevet Φιλίππων

19.15 Παρουσίαση εδεσμάτων από το «Kavala Tales of Taste» για την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας του δήμου Καβάλας, από το Τμήμα: «τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» του Δ.Ι.Ε.Κ Καβάλας

19.30 Θεατρικό δρώμενο «Rotam Historias: in Proelio – Οι Ιστορίες του Τροχού: στη Μάχη» (Σύλληψη – σκηνοθεσία: Σταυρούλα Δράμογλου, Performer: Denis Efimenko)

20.00 Μουσική Εκδήλωση με το συκγρότημα Pasta Tomato και τους Χορευτές του Lindy Hop Greece (Lindy Hop Xanthi)

Κυριακή 21/10

Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων

9.00 Παράλληλη δράση ποδηλασίας γι αέμπειρους ποδηλάτες και ποδηλάτες του Brevet Philippi από τον Ποδηλατικό Όμιλο Δράμας

Διαβάστε επίσης