Χαιρετισμός (στο φεγγάρι) κι αποχαιρετισμός (του Θόδωρου Τζατζάρη)

 Χαιρετισμός (στο φεγγάρι) κι αποχαιρετισμός (του Θόδωρου Τζατζάρη)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η μουσική εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου το βράδυ της Παρασκευής (17/8) στην αυλή του 7ου δημοτικού σχολείου (συνοικία Παναγίας). Περισσότεροι από 200 άνθρωποι παρακολούθησαν το μουσικό πρόγραμμα που ήταν αφιερωμένο στην πανσέληνο του Αυγούστου.

Σε αντίθεση με τη συννεφιασμένη βραδιά της Πέμπτης, την Παρασκευή το βράδυ το φεγγάρι ήταν ορατό κι έτσι συμμετείχε κι αυτό στην εκδήλωση. Ήταν η δεύτερη χρονιά που το Δημοτικό Ωδείο πραγματοποίησε αυτήν την μουσική εκδήλωση, η οποία τείνει να καθιερωθεί για τη μεγάλη πανσέληνο του Αυγούστου.

Τραγούδησαν 33 τραγούδια η Λίτσα Ασωνίτου και ο Σταύρος Κητής, τους οποίους συνόδευε στο αρμόνιο ο Γιώργος Σεμερτζίδης. Το Δημοτικό Ωδείο όπως πέρσι έτσι και φέτος σωστά έπραξε κι εμπιστεύτηκε ντόπιους καλλιτέχνες, με την εκδήλωση του δικαίωσε τις πολλών ετών προσπάθειες τους. Τα περισσότερα τραγούδια ήταν ελληνικά. Σχεδόν όλα είχαν σχέση με το φεγγάρι αν και το πρώτο –μάλλον συμβολικά- αναφέρονταν σε μια πόλη μαγική. Η οποία θα μπορούσε να είναι η Καβάλα.

Το κοινό συχνά «ακολουθούσε» τους τραγουδιστές. Ήταν άνθρωποι της πόλης, αρκετοί από τη συνοικία της Παναγίας. Οι πιο προνοητικοί είχαν μαζί τους καθίσματα αφού οι 200 καρέκλες που μεταφέρθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης από το Δήμο δεν έφθασαν για όλους. Επ’ αυτού του θέματος υπήρξαν κάποια παράπονα.

Ειπώθηκε ότι ο Δήμος Καβάλας έπρεπε να προβλέψει τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Κάποιοι βολεύτηκαν στις πολεμίστρες του φρουρίου, άλλοι βρήκαν κι έκατσαν κοντά στο σχολικό κτίριο ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι παρακολούθησαν όρθιοι.

Η εκδήλωση ήταν ένας χαιρετισμός στο φεγγάρι του Αυγούστου. Το οποίο δημιουργεί στους ανθρώπους ωραίες στιγμές. Στην προκειμένη περίπτωση μελωδικές. Εκτός όμως από τον χαιρετισμό στο φεγγάρι είχαμε κι έναν αποχαιρετισμό.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Θόδωρος Τζατζάρης στον σύντομο και περιεκτικό λόγο του δικαιολόγησε την απούσα από την εκδήλωση Δήμαρχο.

Την ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για το διάστημα που ήταν επικεφαλής του Δημοτικού Ωδείου. Δεν ξέχασε να ευχαριστήσει κι όσους τον ψήφισαν και τον εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο στις εκλογές του 2014. Της ομιλίας του που είχε φανερά στοιχεία αποχαιρετισμού επακολούθησε χειροκρότημα.

Ανάμεσα σε πολλούς συμπολίτες την εκδήλωση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς.

 

Διαβάστε επίσης