• 23 Απριλίου 2024,

Χαμηλότερα κέρδη στη ΝΕΟΓΑΛ λόγω διαγραφής των απαιτήσεων από την «Μαρινόπουλος»

 Χαμηλότερα κέρδη στη ΝΕΟΓΑΛ λόγω διαγραφής των απαιτήσεων από την «Μαρινόπουλος»

Κάμψη εσόδων και χαμηλά κέρδη, κυρίως λόγω υψηλών προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις που κατά το μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν διαγραφή απαιτήσεων από την αλυσίδα «Μαρινόπουλος», κατέγραψε το 2016 η γαλακτοβιομηχανία Νεογάλ.

Η επιχείρηση παραμένει ένας από τους ισχυρότερους «παίκτες» στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ανατολική Μακεδονία.

Μεγαλύτερος μέτοχος της Νεογάλ, με μερίδιο περί το 37%, είναι η Ένωση Γαλακτοκομικών Συνεταιρισμών Νομών Δράμας και Καβάλας, ενώ η πλειονότητα των μετοχών της ανήκει σε πενήντα περίπου αγελαδοτρόφους της περιοχής.

Τα έσοδα της εταιρείας το 2016 περιορίστηκαν σε 17,21 εκατ. ευρώ, από 17,71 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας μείωση 2,7%.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1964 με αρχικούς μετόχους την Αγορτική Τράπεζα κατά 60% και την Ένωση Γαλακτοκομικών Συνεταιρισμών Ν. Δράμας – Καβάλας κατά 40%. Το 1965 η εταιρεία δημιούργησε το πρώτο και μοναδικό στην περιοχή εργοστάσιο επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Τα καθαρά κέρδη της μετά την πρόβλεψη για φόρους περιορίστηκαν σε 0,42 εκατ. ευρώ έναντι αντίστοιχων κερδών 0,51 εκατ. ευρώ το 2015, μειωμένα κατά 18,1%

Η εταιρία δραστηριοποιείται γεωγραφικά στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Σερρών, Ροδόπης, Έβρου, Θεσσαλονίκης και από το 2002 προμηθεύει και Νοσοκομειακά Ιδρύματα των Αθηνών.

Διαθέτει ένα πλήρες και σύγχρονο ιδιόκτητο δίκτυο πωλήσεων στην βόρεια Ελλάδα και παρουσία στην Αθήνα.

Eιδικά στις αγορές της Δράμας και της Καβάλας, η Νεογάλ διατηρεί ηγετική θέση καθώς κατέχει το 90% και το 60% των αντίστοιχων αγορών παστεριωμένου γάλακτος. Οι πωλήσεις της κατά 50% προέρχονται από το παστεριωμένο αγελαδινό γάλα και κατά 50% από τα τυροκομικά προϊόντα και το γιαούρτι.

Η εταιρεία επεξεργάζεται ετησίως 15.000 τόνους αγελαδινού γάλακτος και 4 – 5.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος.

(Πηγή: insider.gr)

Διαβάστε επίσης