Cosmopolis

T.A.P. : Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ“…Η Διευθύντρια του έργου για την Ελλάδα αναφέρθηκε  στην κομβική σημασία της συνεργασίας με τις τοπικές κοινότητες, τόσο για την κατασκευή του αγωγού, όσο και για το σχεδιασμό και την εκτέλεση του Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, ύψους 32 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η Κοινοπραξία στις επηρεαζόμενες από το έργο περιοχές…”

Αυτά είπε η κυρία  Κατερίνα Παπαλεξανδρή , η διευθύντρια του έργου για την Ελλάδα , στην σύνοδο των Βιομηχάνων  Βόρειας  Ελλάδας  πριν λίγες ημέρες και όσοι βέβαια δεν είναι από την περιοχή του Δήμου Καβάλας και διάβασαν το παραπάνω απόσπασμα , θα είπαν μπράβο στην « αγία εταιρεία » και θα την χειροκρότησαν.

Όμως είναι έτσι τα πράγματα; Πόσο πλησιάζουν την αλήθεια τα λεγόμενα της κυρίας Παπαλεξανδρή;

Εφόσον η κυρία Παπαλεξανδρή επικαλείται την συνεργασία της «αγίας εταιρείας» με την τοπική κοινωνία , ας μας  πεί , πότε και πού κάλεσε τους  κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Τεναγών των Φιλίππων για ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ως προς  την όδευση του αγωγού T.A.P.; Διότι δεν μπορούν οι εκπρόσωποι της εταιρείας να λένε δεν συζητάμε την όδευση και αυτό να το βαφτίζουν ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ. Δεν είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι της εταιρείας να πηγαίνουν στα σχολεία για άσχετους λόγους και να μοιράζουν στα παιδιά φυλλάδια για τα καλά που θα μας φέρει ο αγωγός της  «αγίας εταιρείας» και αυτό να το λένε  ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ  ( προς  τιμή τους οι προϊστάμενοι της  Αβάθμιας και Δβάθμιας εκπαίδευσης μόλις ενημερώθηκαν το απαγόρευσαν ). Δεν μπορεί η εταιρεία και οι εκπρόσωποί της να κρύβονται πίσω από την λεόντεια σύμβαση που υπέγραψαν με μια άλλη κυβέρνηση και να λένε δεν συζητάμε αυτό ή το άλλο θέμα με την τοπική κοινωνία και στη συνέχεια να μιλάνε για ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

 

Δεν μπορεί να λένε ότι κάνουν ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ και να χρειάζονται τα Μ.Α.Τ. για την συνέχιση των εργασιών  τους(αν θέλει η εταιρεία ας φέρει δικούς της σεκιουριτάδες και μπράβους). Δεν μπορεί να βαφτίζουν ως ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ την συναλλαγή κάτω από το τραπέζι με διάφορους τοπικούς πολιτικάντηδες , ώστε να βάζουν στα εργοτάξια και στις καρέκλες των γραφείων τους εργαζόμενους κατά παραγγελία ( Ο.Α.Ε.Δ. στην περιοχή μας δεν υπάρχει;).

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω στην κυρία Παπαλεξανδρή , ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ(που και αυτό δεν το ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΣΤΕ με τις τοπικές κοινωνίες ) , δεν είναι τίποτα άλλο από αντίδωρα και καθρεφτάκια (μου θυμίζει τους Ολλανδούς που μερικούς  αιώνες πριν αγόρασαν το Μανχάταν από τους αυτόχθονες με τίμημα ευτελή αντικείμενα συνολικής αξίας 24$) , μπροστά στα υπερκέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ που θα κερδίσουν οι πολυεθνικές καταστρέφοντας στην κυριολεξία τις ζωές , τις  περιουσίες  και την γεωργική παραγωγή .

Κυρία Παπαλεξανδρή , ως διευθύντρια του έργου του T.A.P. θα ήταν πιο ωφέλιμο να μιλάτε απευθυνόμενη στην τοπική κοινωνία και όχι σε ακροατήριο όπως  του Συνδέσμου Βιομηχάνων που εκτός από σίγουροι χειροκροτητές σας είναι ( ήταν και θα είναι ) οι περισσότεροι από αυτούς  κρατικοδίαιτοι με πτωχευμένες τις εταιρείες τους  , αλλά με παραφουσκωμένα πορτοφόλια οι ίδιοι.

Τέλος θα μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι του T.A.P.  για τις απολύσεις , την τρομοκρατία και την προσπάθεια απαξίωσης έως και καταστροφής της  πολιτιστικής κληρονομιάς του λαού μας από την εταιρεία , όπως καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων;

 

Νίκος Μουρτασάγας

eXTReMe Tracker