Χάρης Σεϊτανίδης: Κανείς δεν μιλά για το σιδηροδρομικό έργο που «παγώνει»

 Χάρης Σεϊτανίδης: Κανείς δεν μιλά για το σιδηροδρομικό έργο που «παγώνει»

Ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας Χάρης Σεϊτανίδης ξανακάνει επίκαιρο το θέμα με το σιδηροδρομικό έργο που σταματά πριν καν ξεκινήσει.

Της σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Καβάλα. Η ερώτηση του στον Περιφερειάρχη έγινε πρόσφατα κι η απάντηση του κ. Τοψίδη δυστυχώς επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα.

Η συνέντευξη

Ερ: Υπάρχουν δημοσιεύματα για το έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, της σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Καβάλα. Αναφέρουν ότι ματαιώνεται, ότι «παγώνει». Εσείς κάνατε ερώτηση στηριζόμενος σε αυτά τα δημοσιεύματα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στον κ. Τοψίδη. Τι ισχύει τελικά; Πόσο πρέπει να ανησυχούμε;

Απ: Πριν από το 2021 η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει δημόσια και με πολύ μεγάλη δημοσιότητα κάτι που εκμεταλλεύτηκε και προεκλογικά σε μεγάλο βαθμό. Τη νέα Σιδηροδρομική γραμμή που θα συνέδεε τη Θεσσαλονίκη με τους Τοξότες. Αυτή η απόφαση του 2021 είχε ουσιαστικά  προχωρήσει σε ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου κατασκευής της νέας Σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Τοξότες. Ήταν έργο μελέτης κατασκευής σιδηροδρομικής γραμμής από το Ωραιόκαστρο έως την Νέα Καρβάλη. Αυτός ο διαγωνισμός από τότε είχε δυο φάσεις και σε γενικές γραμμές ανέφερε ότι τα λεφτά θα τα βρούμε στην πορεία. Πρόσφατα με βάση τους ανασχεδιασμούς της κυβέρνησης μαζεύεται πίσω και μπαίνει στο ψυγείο. ‘Ολα αυτά που ανακοινώθηκαν και ξεκίνησαν, αποφασίστηκε σε μια νύχτα να σταματήσουν. ‘Όταν βέβαια τα ανακοίνωσαν ήταν αλλιώς. Πανηγύριζαν και ζητούσαν και προεκλογικά τη ψήφο του Καβαλιώτικου λαού, λέγοντας ότι επιτέλους θα γίνει η σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας. Αυτό που ζήτησα εγώ από την Περιφέρεια είναι να αντιδράσει γιατί είναι ένα έργο το οποίο το είχαμε και πλέον δεν θα το έχουμε. Ως τώρα κανένας δεν έχει αντιδράσει. Κάνουν την… πάπια. Δεν έχουνε αναφέρει τίποτα, δεν έχουν πει τίποτα αν και είναι μείζον θέμα. Πέρα απ’ όλα τα άλλα φέτος η Περιφέρεια αποφάσισε ότι είναι το τρέχον έτος οδικής ασφάλειας για το νομό μας.  Ποια οδική ασφάλεια;

Ερ: Στην ερώτηση σας, ο κ. Τοψίδης επιβεβαίωσε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη σιδηροδρομική γραμμή;

Απ: Ναι, επιβεβαίωσε ότι όντως υπάρχει θέμα. Ψάχνουν να βρουν χρηματοδότηση και να δούνε πως θα γίνει. Επίσης μας είπε ο κ. Τοψίδης ότι συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό την προηγούμενη εβδομάδα αλλά διαχώρισε και αυτός το έργο Τοξότες-Καρβάλη. Αυτό είπε ότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Έχω την ίδια πληροφόρηση και εγώ, είναι το μικρό έργο 37 χιλιομέτρων. Αυτό το έργο παραμένει. Το υπόλοιπο κομμάτι αυτήν τη στιγμή «παγώνει» και τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί για εκεί, μετατοπίζονται και εκταμιεύονται σ’ άλλες προτεραιότητες που έθεσε η κυβέρνηση εκτός νομού Καβάλας, εκτός Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όλα αυτά έγιναν εν πλήρη σιγή όλων των κυβερνητικών βουλευτών. Όχι μόνο στο Νομό Καβάλας αλλά και σ’ όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Διαβάστε επίσης