Εμπιστοσύνη στην πρόταση της Αναστασίας Τζαμπαζλή

 Εμπιστοσύνη στην πρόταση της Αναστασίας Τζαμπαζλή

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ του Νομού Καβάλας κ. Μάκης Κρεμύδας μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της ΑΜΘ.

Ενέκρινε την ιδέα για να λειτουργήσει στην Παιδόπολη παιδική κατασκήνωση. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του, εμπιστεύεται την πρόεδρο Αναστασία Τζαμπαζλή και τα όσα δρομολογεί.

Η συνέντευξη

Ερ: Συζητήσατε σε συνεδρίαση σαν διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας την πρόταση της προέδρου κας Αναστασίας Τσαμπαζλή, να γίνει στη Παιδόπολη μια παιδική κατασκήνωση.

Απ: Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει έδρα την Καβάλα. Είναι εποπτεύουσα αρχή για όλες τις δομές της Περιφέρειας μας που απασχολούν, φιλοξενούν, φροντίζουν άτομα με αναπηρία χρονίως πάσχοντες. Αλλά και της Παιδόπολης στην Καβάλα. Εποπτεύονται από αυτό τον οργανισμό, ο οποίος λειτουργεί αρκετά χρόνια. Έχει κάνει ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης και οργάνωσης των υπηρεσιών όλων των φιλοξενούμενων σ’ αυτές τις δομές. Να μη ξεχνάμε ότι έχει δημιουργήσει στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης, κάτι που προσπαθούμε να το μεταφέρουμε και ως γνώση στις αυτοδιοικήσεις πρώτου βαθμού. Δηλαδή στους Δήμους της Περιφέρειας μας. Ένα από τα μέτρα τα οποία θέλει να προωθήσει είναι η δυνατότητα δημιουργίας κατασκήνωσης στη Παιδόπολη γιατί υπάρχουν διαθέσιμες κτηριακές εγκαταστάσεις. Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας έχει επιβραβευτεί από το Υπουργείο για τις διαδικασίες τις οποίες έχει κάνει, για τις ημερίδες, για την προώθηση του θεσμού. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και η αποιδρυματοποίηση είναι ένας όρος και ένας θεσμός που το αναπηρικό κίνημα το έχει θέσει επιτακτικά σ’ όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει. Αυτή τη στιγμή σιγά-σιγά αρχίζει και γίνεται αποδεκτή αυτή η προσπάθεια απ’ όλη την κοινωνία. Λογικό είναι τα παιδιά στην Παιδόπολη να ελαττώνονται. Οι υποδομές οι οποίες υπάρχουν πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα σε άλλους συμπολίτες μας, σε άλλους συνανθρώπους μας να τις χρησιμοποιήσουν. Μια καλή πρόταση είναι να γίνει ένα κατασκηνωτικό μέρος, ένα σημείο το οποίο θα φιλοξενεί παιδιά απ’ όλη την ευρύτερη περιοχή. Για να κάνουνε διακοπές και όχι μόνο παιδιά.

Ερ: Τι σας είπε η Αναστασία Τσαμπαζλή; Η πρόταση της προχωράει; Είναι θετικό το Υπουργείο να γίνει μια παιδική κατασκήνωση στην Παιδόπολη;

Απ: Είναι κάτι το οποίο, το Υπουργείο δεν το έχει απορρίψει και το μελετάει. Θεωρεί το Υπουργείο ότι είναι μια καλή πρόταση. Βέβαια όλα αυτά θέλουν το χρόνο τους. Το Υπουργείο Οικογένειας είναι ένα νεοσύστατο Υπουργείο με Υπουργό την κα Ζαχαράκη. Όλα αυτά ήταν στο Υπουργείο Εργασίας και έχουν μεταφερθεί. Πρέπει να εξετασθούν και να δοθεί το χρονοδιάγραμμα το οποίο πρέπει να γίνει. Να γίνει μια οικονομοτεχνική μελέτη όλων αυτών  των προτάσεων που έχουν γίνει. Στην πορεία να βγει η απόφαση, η οποία προφανώς θα είναι αυτή που μας ικανοποιεί.

Διαβάστε επίσης