Χατζηκωνσταντίνου: Νέα παράπονα δημοτικών υπαλλήλων για τον επίτροπο

 Χατζηκωνσταντίνου: Νέα παράπονα δημοτικών υπαλλήλων για τον επίτροπο

Νέο πρόβλημα με τον επίτροπο αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι, όπως μας ενημέρωσε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Καβάλας Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου. Το πρόβλημα αφορά στην παροχή από το δήμο των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας. Ειδικότερα, ο επίτροπος δεν ενέκρινε το ένταλμα για την προμήθεια των ειδών μπλοκάροντας έτσι την παροχή τους.

Η υπόθεση θα κριθεί έπειτα από έξι ή επτά μήνες από το ελεγκτικό συνέδριο στην Αθήνα. Ο λόγος αμφισβήτησης εκ μέρους του επιτρόπου είναι ότι οι φόρμες εργασίας που χορηγεί ο δήμος στους υπαλλήλους της καθαριότητας δεν περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση. Ωστόσο, η υπουργική απόφαση, παρατήρησε ο κ. Χατζηκωνταντίνου, αναφέρεται στις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα ατομικά μέσα προστασίας, στη συνέχεια όμως βάσει της εισηγήσεως του τεχνικού ασφαλείας έκαστου δήμου μπορούν να παρέχονται καλύτερα είδη.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην άρνηση του επιτρόπου για τις προμήθειες του δήμου Καβάλας αφού παρόμοια περιστατικά καταγράφονται σε όλη τη χώρα. Εξάλλου, οι συγκεκριμένες φόρμες χορηγούνται εδώ και χρόνια έχοντας την έγκριση του ίδιου επιτρόπου. «Εάν δε χορηγηθούν στους οδοκαθαριστές για παράδειγμα οι συγκεκριμένες φόρμες, πως θα έρθουν ντυμένοι για την εργασία τους οι υπάλληλοι της καθαριότητας, φορώντας το κουστούμι τους;» αναρωτήθηκε εύλογα ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων. Συμπλήρωσε δε πως κατά την άποψή του το νέο πρόβλημα μάλλον είναι μια παράταση της προηγούμενης κόντρας επιτρόπου και δημοτικής αρχής με θέμα τις παρατάσεις των συμβασιούχων υπαλλήλων.

Ο τεχνικός ασφαλείας έκανε τον έλεγχο ως όφειλε και θα ενημερώσει την επιθεώρηση εργασίας ενώ το σωματείο θα ενημερώσει την ομοσπονδία προκειμένου να εκδώσει σχετική ανακοίνωση. Ο κ. Χατζηκωνταντίνου αναφέρθηκε επίσης και στην αγιάτρευτη γραφειοκρατία η οποία έχει τους εκπροσώπους της και την οποία εκμεταλλεύονται ορισμένοι. Αυτή τη γραφειοκρατία ωστόσο μόνο οι ίδιοι οι θεσμοί μπορούν να την πολεμήσουν αποτελεσματικά, κατέληξε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης