• 11 Μαΐου 2024,

Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού : Ζίγκα στο χιόνι αλλά κλειστό λόγω έλλειψης χρημάτων

 Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού : Ζίγκα στο χιόνι αλλά κλειστό λόγω έλλειψης χρημάτων

Η “ΙΟΚΑΣΤΗ” έφερε χιόνια στο ορεινά και γέμισε και το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού όρους το οποίο όμως παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης χρημάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πάνω στο Φαλακρό είχανε στείλει στα ΜΜΕ μια επιστολή διαμαρτυρίας κάνοντας παράλληλα και γνωστούς τους λόγους μη λειτουργίας του χιονοδρομικού αφού τα λεφτά που μαζέψανε αυτοί απο την περσυνή λειτουργία του κέντρου δεν αρκούν και για την φετεινή. Χρειάζονται συμπληρωματικά κάποια κονδύλια τα οποία όμως ακόμα δεν έχουν έρθει απο την Περιφέρεια.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ενώ το χιονοδρομικό να είμαι μπίμπα στο χιόνι να παραμένει κλειστό.

Ενώ τα τελευταία χρόνια για  αυτά τα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το χιόνι ακόμα και όταν χιονίζει παραμένουν κλειστά για άλλους λόγους τους οποίους καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες να ξεπεράσουν με συνοπτικές διαδικασίες έτσι ώστε να προλάβουμε οτι μπορούμε απο την φετεινή σαιζόν.

Είναι ντροπή το χιονοδρομικό κέντρο του ΦΑΛΑΚΡΟΥ το 2018 να παραμένει κλειστό γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά.

Λεφτά σίγουρα υπάρχουν , αυτό που δεν υπάρχει είναι η ικανότητα ορισμένων ανθρώπων που βρίσκονται σε θέσεις “κλειδιά” να κάνουν αυτά που πρέπει και μάλιστα στην ώρα τους.

Την αφέλεια και την ανευθυνότητα ορισμένων ανθρώπων έχω την εντύπωση οτι πληρώνει σήμερα το χιονοδρομικό κέντρο και παραμένει κλειστό στερώντας τουρίστες απο την περιοχή και απο τους σκιέρ το αγαπημένο τους σπορ.

 

Πρίν προλάβουμε να αφήσουμε πίσω μας την “ΙΟΚΑΣΤΗ” ένα νέο φαινόμενο φαίνεται να επηρεάζει απο χθες την χώρα μας και απο νωρίς σήμερα το πρωί και την Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

Βροχές, καταιγίδες , κρύο και χιόνια στα βουνά.

Νομίζω οτι πρόκειται για την “ΙΟΚΑΣΤΗ” Νο2 αφού τα φαινόμενα είναι περίπου τα ίδια με αυτά που έφερε η “ΙΟΚΑΣΤΗ” Νο 1.

Όπως και να έχει πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία γιατί έρχεται και τριήμερο.

Δεν είναι δυνατόν να μπούμε στο τελευταίο τριήμερο της αποκριάς και να μας απασχολεί ακόμα η “ΙΟΚΑΣΤΗ”.

 

Περιμένει ο κόσμος την ρύθμιση με τις 120 δόσεις αλλά σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε θα είναι για λίγους αφού οι προυποθέσεις για να μπεί κανείς σε αυτή είναι πολλές και οι κανόνες πολλοί αυστηροί.

Σε σημείο που ορισμένοι αναρωτιούνται μήπως πολύ φασαρία για το τίποτα ;

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει η μπουγάδα και σε αυτό το θέμα που έχει μπεί στην τελική του ευθεία.

 

Πάντως εσείς  να έχετε το νού σας στα ζύγια όταν θα πιάσετε στα χέρια σας τον χαρταετό και θα ξεκινήσετε τις προσπάθειες πετάγματος.

Τα ζύγια και μεγάλη προσοχή στους χαρταετούς που πουλάνε οι πλανόδιοι και τις περισσότερες φορές είναι κακοφτιαγμένοι και κουσουρλήδες που δεν μπορούν να σηκωθούν με τίποτα.

Ένας καλός χαρτετός για να είναι εκτός των άλλων και  ελαφρύς θα πρέπει να είναι φτιαγμένος απο καλάμι.

Αυτοί που πουλάνε οι πλανόδιοι είναι φτιαγμένοι απο οτι έχουν βρεί μπροστά τους.

Σανίδια , κόντρα πλακέ ,μελαμίνες κ.τ.λ.π.

Για να σηκωθούν θα πρέπει να έχουμε συνθήκες ανεμοστρόβιλου.

 

Γεμάτα για το τριήμερο όλα τα ξενοδοχεία της Καβάλας αφού ο κόσμος έρχεται μεν για το καρναβάλι της Ξάνθης αλλά επιλέγει για πολλούς και διαφόρους λόγους τα ξενοδοχεία της Καβάλας όσο αφορά την διαμονή του.

Ακόμα και έτσι δεν μας χαλάει καθόλου.

Μακάρι η γειτο΄νική Ξάνθη να είχε καρναβάλι και μεγάλη παρέλαση κάθε Κυριακή.

Για τον λόγο αυτό διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός οτι το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό είναι κλειστό.

Το χιονοδρομικό κέντρο είναι μια ακόμα αφορμή να έρθουν τουρίστες στην περιοχή και γιατί οχι να επιλέξουν και τα ξενοδοχεία της Καβάλας για την διαμονή τους.

Η Δράμα απέχει 15 ‘και η Ξάνθη 20’.

Αν μπορέσουμε και πάρουμε περισσότερα σαν πόλη απο τον χειμερινό τουρισμό αφού τα καλοκαίρια λέμε οτι είμαστε καλά αυτό θα είναι μεγάλη υπόθεση και μεγάλη ιστορία.

 

Στο Παληό ο φούρνος του Παύλου μετακομίζει και πάει μερικά μέτρα πριν σε ένα ακίνητο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, έχει ανακαινισθεί πλήρως και πρίν απο μερικούς μήνες λειτουργούσε ως πιτσαρία.

Άντε και καλορίζικο …

Εκεί στα ΙΜΙΑ γίνονται διάφοροι τσαμπουκάδες που μπορεί να βάλουν φωτιά σε όλο το Αιγαίο.

Ψυχραιμία έλληνες γιατί οι Τούρκοι δεν το γνωρίζουν αυτό το σπορ της ψυχραιμίας.

Δεν θέλει και πολύ να γίνει η στραβή και δεν είμαστε για τέτοιου είδους αναγούλες τέτοιες εποχές.

 

Οτι καιρό και να μας κάνει εύχομαι να πάνε όλα καλά και το τριήμερο – τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας που θέλει καλό χαρταετό , καλό τσίπουρο , καλούς μεζέδες και σωστή επιλογή παρέας.

Να έχετε υπόψη σας οτι ο Νο 1 μεζές για το τραπέζι αυτό είναι ο αχινός !

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης