• 16 Απριλίου 2024,

Χορευτές εμβολιασμένοι και με τεστ στην εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων

 Χορευτές εμβολιασμένοι και με τεστ στην εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων

Δύο χρόνια πέρασαν από την προηγούμενη εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Καβάλας. Ο ιστορικός σύλλογος της πόλης επηρεάστηκε όπως είναι αναμενόμενο από τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας.

Αν και πρόσφατα -αρχές Ιουλίου-  διοργάνωσε έκθεση την οποία μάλιστα επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι πραγματικές και ουσιαστικές εκδηλώσεις του συλλόγου ξαναρχίζουν την Παρασκευή. Είναι μία πρωτοβουλία του με πανηγυρικό χαρακτήρα ακριβώς γιατί είναι η πρώτη χορευτική εκδήλωση μετά από καιρό. Θα γίνει στο Φρούριο.

Η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Μαρίνα Φιλιππίδου εξηγεί ότι οι χορευτές που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση είναι όλοι εμβολιασμένοι. Με δική τους πρωτοβουλία ενισχύουν περαιτέρω τα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού και έτσι πριν την εκδήλωση θα υποβληθούν όλοι σε Rapid test! Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται για να αναδειχθεί ο ξεριζωμός των Ελλήνων της ανατολής.

Σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί αρχές του 2020. Επηρεάστηκε όπως είναι φυσικό από τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας και γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Λάμπρος Λιάβας, ένας άνθρωπος του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσης με τηλεοπτική παρουσία στην κρατική τηλεόραση κάθε Κυριακή. Παρουσιαστής της εκπομπής «Αλάτι της γης».

Η Μαρίνα Φιλιππίδου που ρωτήθηκε για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Λυκείου των Ελληνίδων, κυρίως τα χορευτικά και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, είπε ότι το Λύκειο περιμένει για να εφαρμόσει τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Ελπίζει ότι αυτά θα είναι εύκολο να εφαρμοστούν στους χώρους του Λυκείου (στο κτίριο του) ώστε το Λύκειο των Ελληνίδων να επανέλθει όσο το δυνατό πιο κοντά στις συνηθισμένες φθινοπωρινές του δραστηριότητες.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης