Η διαφορετική ερχόμενη Δευτέρα (13/9) της εστίασης

 Η διαφορετική ερχόμενη Δευτέρα (13/9) της εστίασης

Η ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έχει συνδεθεί για όλη την Ελλάδα με την επαναλειτουργία των σχολείων. Πλην όμως η ίδια ημερομηνία είναι σημαντική και για τις επιχειρήσεις της εστίασης αφού από τότε αρχίζουν και εφαρμόζονται τα καινούργια μέτρα.

Αυτά που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες. Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά οι εσωτερικοί χώροι καταστημάτων εστίασης δεν θα προσφέρονται για την αναψυχή και την ψυχαγωγία μη εμβολιασμένων πολιτών. Η εφαρμογή των μέτρων δημιουργεί μία γενικότερη ανησυχία στους επαγγελματίες.

Συμπέρασμα που προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου του σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας Γιώργου Βαφείδη. Ο Γιώργος Βαφείδης που ρωτήθηκε για τα νέα της εστίασης στην περιοχή χθες, αμέσως επικεντρώθηκε στα καινούργια μέτρα που θα ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σχετικά στην Πρωινή δήλωσε:

«Μας προβληματίζει η εφαρμογή των μέτρων από την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη. Στους εσωτερικούς χώρους θα μπορούν να βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι πελάτες μας. Ταυτόχρονα το προσωπικό των επιχειρήσεων ή θα είναι εμβολιασμένο ή με έξοδα κάθε εργαζόμενου αυτός θα κάνει 2 ράπιντ τεστ την εβδομάδα.

Επαναλαμβάνω ότι τα χρήματα των τεστ αυτών είναι υποχρέωση του εργαζόμενου να τα πληρώνει. Απ΄ όσα γνωρίζω στα μαγαζιά μας οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό περίπου 50%. Καταλαβαίνω ότι στο προσεχές μέλλον θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Καταλαβαίνω επίσης ότι στο σύντομο μέλλον οι εξωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων μας και αυτοί θα διατίθενται μόνο για εμβολιασμένους καθώς λόγω του χειμώνα θα είναι ουσιαστικά κλειστοί χώροι.

Όλα αυτά δημιουργούν αγωνία και απορίες στον κλάδο για το πώς θα συμπεριφερθούν οι πελάτες μας εφόσον ένας μεγάλος αριθμός τους δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί. Η κίνηση στα μαγαζιά μας τον Ιούνιο δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη παρά το ότι τότε τα μαγαζιά μας ξαναλειτούργησαν. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πήγαμε ακόμη καλύτερα.

Η κατάσταση στα μαγαζιά μας και σήμερα αρχές Σεπτέμβρη είναι πολύ καλή. Αυτό βέβαια ισχύει κυρίως για τα παραλιακά-  παραθαλάσσια καταστήματα και τα καταστήματα σε διάφορες τουριστικές περιοχές.

Η αλήθεια είναι ότι με την αυξημένη κίνηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κίνηση που συνεχίζεται και σήμερα, ο κλάδος πήρε κάποιες ανάσες. Πάντως σχέδια για το τι θα γίνει το χειμώνα δεν υπάρχουν καθόλου. Δεν ξέρουμε από πλευράς κίνησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων μας τι χειμώνας έρχεται».

Διαβάστε επίσης