Χορευτικό συλλείτουργο για τις δύο ιστορικές επετείους

 Χορευτικό συλλείτουργο για τις δύο ιστορικές επετείους

Γεμάτη κόσμο ήταν το απόγευμα του Σαββάτου η αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας πραγματοποίησε την ετήσια πολιτιστική εκδήλωση της με τη συμμετοχή και άλλων συλλόγων. Συμμετείχαν ο συνοικιακός σύλλογος της Χωράφας,  ο Όμιλος Φίλων Παραδοσιακού Χορού και ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων Καβάλας.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην 107η επέτειο απελευθέρωσης της Θάσου και την 100η επέτειο γενοκτονίας των Ποντίων.

Στην ομιλία του στην έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Θασιακής κ. Νίκος Τσιλογιώργης αναφέρθηκε στο γεγονός περιγράφοντας το ως ένα χορευτικό συλλείτουργο και γοητευτικό ταξίδι στη λαϊκή παράδοση. Είπε επίσης ότι συνδυάζεται το μουσικοχορευτικό γεγονός με τις δύο επετείους. Θυμόμαστε -είπε ο Νίκος Τσιλογιώργης-  για να οικοδομήσουμε στην ιστορία το μέλλον μας. Στη σκηνή υπήρχε ζωντανή ορχήστρα, στο προθάλαμο λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το αρχείο της Θασιακής. Στο τέλος της εκδήλωσης που κράτησε 1,5 ώρα προσφέρθηκε παραδοσιακό γλυκό Θάσου μαζί με τσίπουρο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε λίγο διαφορετικά από ότι όλοι περίμεναν. Σκηνοθετήθηκε και παρουσιάστηκε με μπόλικο χιούμορ ένας διαγωνισμός παραδοσιακού Θασίτικου τραγουδιού, διαδικασία που οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά. Στη συνέχεια επί σκηνής μικροί και μεγάλοι χόρεψαν τραγούδια με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία. Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Μητροπολίτης Στέφανος,  ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας, ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ Αλέξης Πολίτης, η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου και άλλοι.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης