• 24 Απριλίου 2024,

Χωρίς αρνητικό τεστ δεν μπαίνεις στην Ελλάδα …

 Χωρίς αρνητικό τεστ δεν μπαίνεις στην Ελλάδα …

Η κυβέρνηση απέναντι στην εξέλιξη των τελευταίων ημερών με αύξηση των κρουσμάτων πήρε απόφαση χωρίς αρνητικό τεστ που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν δεν θα περνάει κανείς από τα σύνορα του Προμαχώνα.

Αυτό το μέτρο σίγουρα θα περιορίσει αρκετά τα εισαγόμενα κρούσματα από την μία αλλά από την άλλη θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για έναν μεγάλο αριθμό Βαλκάνιων τουριστών που θέλουν να έρθουν στην χώρα μας αλλά θα ματαιώσουν το ταξίδι τους λόγω τεστ.

Για σκεφτείτε μία τετραμελή οικογένεια που θέλει να έρθει στην χώρα μας πόσα λεφτά πρέπει να ξοδέψει για το τεστ πριν ακόμα ξεκινήσουν οι διακοπές της.

Είναι μία απόφαση που έχει κέρδη αλλά και χασούρα.

Είναι μία απόφαση που δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε έτσι όπως άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα.

Είναι μία απόφαση που τουλάχιστον θα μας επιτρέψει να βγάλουμε το καλοκαίρι χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Καλύτερα να δουλέψεις με λιγότερους παρά να μην δουλέψεις καθόλου αφού ένα τοπικό lockdown πάντα παραμονεύει.

Βέβαια η κυβέρνηση πήρε και μέτρα που έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της χώρας και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Οι έλεγχοι θα είναι πιο εντατικοί και καθημερινοί προκειμένου να εκλείψουν τα φαινόμενα χαλάρωσης που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και ανεβάζουν θερμοκρασίες.

Διότι είναι το λιγότερο τραγικό να βλέπεις σε διάφορα σημεία της χώρας να γίνονται αυτά τα γνωστά λαϊκά καλοκαιρινά πανηγύρια που “τεντώνουν” τους επιστήμονες.

 

Εϊναι πλέον προφανές ότι ο Ερντογάν χάνει και στην προσπάθεια του να κρατηθεί στην εξουσία προχωρά σε αποφάσεις προκλητικές που προκαλούν έντονες αντιδράσεις διεθνώς.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του στις 24 Ιουλίου θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία η οποία θα αρχίσει να λειτουργεί ως τζαμί μετά από 86 χρόνια.

Μάλιστα για να πετύχει τον στόχο του ο Ερντογάν έβγαλε άκυρο το διάγγελμα του Κεμάλ το 1934 σύμφωνα με το οποίο μετατρεπόταν σε μουσείο η Αγία Σοφία.

Ο Ερντογάν βρίσκεται σε απόγνωση καθώς βλέπει την δημοφιλία του στο εσωτερικό της χώρας να γκρεμίζεται και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να κρατηθεί από κάπου.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια μεγάλα οικονομικά προβλήματα , ο Ερντογάν έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και η πορεία της πτώσης του , η οποία δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολη, έχει ξεκινήσει.

Δυστυχώς μέχρι να ολοκληρωθεί θα δούμε και θα ζήσουμε και άλλου τέτοιου είδους προκλητικές αποφάσεις.

 

Τα πρόσφατα κρούσματα Covid – 19 στο νησί της Θάσου με την έκταση που πήρανε στα ΜΜΕ της Αθήνας οδήγησαν και τους λιγοστούς Βαλκάνιους τουρίστες που βρίσκονται στο νησί να το εγκαταλείψουν.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και η ανηφόρα που έχουν να ανέβουν φέτος το καλοκαίρι οι άνθρωποι του τουρισμού μεγαλύτερη.

 

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης