• 15 Μαΐου 2024,

Χωρίς κορωνοϊό όσοι επέστρεψαν από την άδεια τους

 Χωρίς κορωνοϊό όσοι επέστρεψαν από την άδεια τους

Εδώ και μία περίπου εβδομάδα τα τεστ στον κορωνοϊό που καθημερινά κάνει το εργαστήριο του Νοσοκομείου έχουν αυξηθεί.

Από 20 περίπου την ημέρα, έγιναν 40. Καμιά φορά και 50. Η αύξηση των τεστ που οδήγησε στα όρια του το εργαστήριο, οφείλεται στην υποχρεωτική από το Υπουργείο Υγείας διαδικασία. Όσοι υπάλληλοι των δομών του επιστρέφουν από Καλοκαιρινή άδεια είναι όλοι υποχρεωμένοι να ελεγχθούν στον κορωνοϊό.

Αυτό μάλιστα ισχύει και για το προσωπικό των γηροκομείων του Νομού Καβάλας. Κάθε πρωί λοιπόν ανεβαίνουν στο εργαστήριο του Νοσοκομείου οι αδειούχοι, οι οποίοι σύντομα επανέρχονται στην εργασία τους. Κάνουν το τεστ κι αφού αυτό βγει αρνητικό μόνο τότε ξαναγυρίζουν στο πόστο τους.

Το Νοσοκομείο Καβάλας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει κάθε μέρα αρνητικά αποτελέσματα σε αυτά ειδικά τα τεστ. Από τη μια δείχνει ότι διαθέτει ένα ικανό εργαστήριο με ικανό προσωπικό (που πρέπει να ενισχυθεί), το οποίο βγάζει πέρα και αυτήν την εργασία. Από την άλλη ενημερώνει τους ελεγχόμενους ότι τα τεστ που έκαναν είναι αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τεστ έκαναν- γυρίζοντας από άδεια- εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, όλων των Κέντρων Υγείας του Ν. Καβάλας, της Παιδόπολης (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας) και όπως ήδη σημειώσαμε των ιδιωτικών γηροκομείων.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί κι όπως φαίνεται θα μονιμοποιηθεί ως βασικό μέτρο πρόληψης του κορωνοϊού. Κατά την άποψη των ειδικών έχει σημασία το που έκανε διακοπές ο κάθε υπάλληλος αφού αλλιώς είναι να πήγε στη Θάσο ή να έμεινε στην Καβάλα κι αλλιώς να επισκέφθηκε π.χ. την Πάρο και την Αντίπαρο.

Διαβάστε επίσης