Χρέος του Δήμου Καβάλας στον ΟΛΚ από την εποχή Εριφυλλίδη!

 Χρέος του Δήμου Καβάλας στον ΟΛΚ από την εποχή Εριφυλλίδη!

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας η συζήτηση για την οικονομική διαφορά ανάμεσα στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και τη ΔΕΥΑΚ. Από τις δηλώσεις που έγιναν προέκυψε ότι ο Οργανισμός διεκδικεί σημαντικό χρηματικό ποσό από το Δήμο Καβάλας. Το χρέος αφορά περίοδο πριν από δέκα και πλέον χρόνια όταν προσωρινά η λαϊκή αγορά του Δήμου Καβάλας φιλοξενήθηκε και λειτούργησε (με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Στάθη Εριφυλλίδη) στην περιοχή του ΝΟΚ. Δηλαδή σε χώρο αρμοδιότητας του Οργανισμού.

Στη δικαστική διαμάχη για το απλήρωτο νερό στο νέο λιμάνι τη ΔΕΥΑΚ εκπροσωπεί ο δικηγόρος Χρήστος Ζαχαράκης. Ο κ. Ζαχαράκης περιέγραψε τις λεπτομέρειες της οικονομικής διαφοράς εξηγώντας ότι με τη νέα διαδικασία μέχρι και χθες κάθε μία πλευρά έπρεπε να καταθέσει τις προτάσεις της. Η υπόθεση είναι παλιά, ανέφερε ο Χρήστος Ζαχαράκης. Πρώτη φορά διαπιστώθηκε η οικονομική διαφορά πριν από τουλάχιστον τρία χρόνια. Για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ ο κ. Ζαχαράκης θα καταθέσει άμεσα ασφαλιστικά μέτρα (ζητώντας έκδοση προσωρινής διαταγής) προκειμένου να σταματήσουν τα έργα των οπτικών ινών που πολλές φορές έχουν προκαλέσει βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης. Η ΔΕΥΑΚ επί του παρόντος ζήτα αυτά τα έργα να γίνονται σωστά δηλαδή να υπάρχει στο συνεργείο που τα εκτελεί και υδραυλικός. Επιφυλάσσεται φυσικά για τη ζημιά που προκάλεσε στο δίκτυο της ήδη η ίδια τεχνική εργασία.

Ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Γιώργος Φιλόσογλου περιέγραψε πιο συγκεκριμένα την οικονομική διαφορά με τη ΔΕΥΑΚ. Δήλωσε ότι το ποσό που  ο Οργανισμός αμφισβητεί είναι περίπου 100.000 ευρώ. Το υπόλοιπο το πληρώνει σε δόσεις των εννιά χιλιάδων ευρώ το μήνα στο ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης. Σε γενικές γραμμές ο κ. Φιλόσογλου περιέγραψε μία διαφορά συνολικού ποσού 200 χιλιάδων ευρώ όπου τα μισά πληρώνονται και τα άλλα μισά θα κριθούν στο δικαστήριο. Ο κ. Φιλόσογλου μνημόνευσε την εκκρεμότητα από τα έτη 2005-2006 ανάμεσα στον Οργανισμό και το Δήμο Καβάλας. Τότε όπως εξήγησε το πόσο ήταν στις 65.000 ευρώ. Εννοώντας ότι με τον καιρό που μεσολάβησε και τις προσαυξήσεις ο Δήμος Καβάλας -κατά την άποψη του Οργανισμού- οφείλει στον Οργανισμό ένα πολύ μεγαλύτερο χρηματικό ποσό. Ίσως και διπλάσιο του αρχικού. Τα χρήματα αυτά αφορούσαν την προσωρινή λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς σε έναν παραλιακό χώρο κοντά στο σημερινό. Όμως ο συγκεκριμένος ήταν στην δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Διαβάστε επίσης