• 19 Απριλίου 2024,

Χριστούγεννα με παγοδρόμιο στην πλατεία;

 Χριστούγεννα με παγοδρόμιο στην πλατεία;

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο η πρώτη συνάντηση με θέμα την προετοιμασία και τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της φετινής εορταστικής περιόδου. Στη συνάντηση, όπου δόθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις για τις εορταστικές εκδηλώσεις, έλαβαν μέρος δύο αντιδήμαρχοι, η Μαρία Φρατζεσκάκη και ο Ηλίας Καλανταρίδης, καθώς κι εκπρόσωπος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Η δημοτική επιχείρηση προετοιμάζει ένα πρώτο σχεδιασμό εκδηλώσεων ώστε η συνάντηση να επαναληφθεί.

Εντωμεταξύ, από το τέλος του Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα του δήμου Καβάλας υπάρχει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παγοδρόμιο. Ο δήμος Καβάλας για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων προγραμματίζει την τοποθέτηση ενός παγοδρομίου, στη νότια πλευρά της κεντρικής πλατείας, όπου και θα διοργανωθεί μέρος των εν λόγω εκδηλώσεων. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει τη σχετική του πρόταση στο τμήμα αδειοδοτήσεων του δήμου έως και σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Πέρα από το παγοδρόμιο που ο δήμος Καβάλας επιθυμεί να επαναφέρει, γενικά οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της χριστουγεννιάτικης περιόδου φαίνεται ότι θα είναι λιγότερες. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν θα μειωθεί ή όχι ο προϋπολογισμός σε σχέση με τα δεδομένα του 2016 και του 2015. Ο δήμος Καβάλας επιθυμεί να κρατήσει την κεντρική πλατεία ως το επίκεντρο των εκδηλώσεων, επεκτείνοντας το πεδίο και στην πλατεία Καπνεργάτη όπου και θα συνεχιστεί, όπως όλα δείχνουν, η επιτυχημένη συνταγή.

Δηλαδή, στην πλατεία Ελευθερίας θα λαμβάνουν χώρα οι εκδηλώσεις όπως οι συναυλίες, ενώ η πλατεία Καπνεργάτη θα φιλοξενεί τις δράσεις των περισσότερων συλλόγων κυριότερα δε των μαθητών.

Η βασική σκέψη αναφορικά με το στολισμό είναι η ανανέωσή του. Έχει ήδη κατατεθεί πρόταση που εξετάζεται, για ένα διαφορετικό στολισμό του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας. Στο δήμο Καβάλας αποφεύγουν να πουν οτιδήποτε, αφού μόλις τώρα άρχισαν να μελετούν το πλάνο των εκδηλώσεων. Δέχονται ότι είναι νωρίς ακόμη αλλά προσπαθούν ταυτόχρονα να εκμεταλλευθούν το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους.

Την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεώς του, το τοπικό συμβούλιο Καβάλας έλαβε απόφαση για τον αριθμό των θέσεων και τους χώρους ανάπτυξης των πάγκων για την περίοδο των Χριστουγέννων 2017. Οι συνολικά πέντε θέσεις θα διατεθούν για 15 ημέρες, όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι. Τέσσερις θα βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερία για κρασιά και γκι, ενώ η πέμπτη θέση θα βρίσκεται στην πλατεία Καπνεργάτη επίσης για κρασί.

 

Διαβάστε επίσης