• 16 Μαΐου 2024,

Χρώματα- χώματα και δυνατή μουσική

 Χρώματα- χώματα και δυνατή μουσική

Η επιτυχία του 3ου Φεστιβάλ των Χρωμάτων ήταν δεδομένη. Φαίνονταν να έρχεται με φόρα και δύναμη αρκετές μέρες πριν. Κατά συνέπεια δεν είναι είδηση το ότι η νεανική αλλά και παιδική εκδήλωση συγκέντρωσε πολύ κόσμο στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» το βράδυ του Σαββάτου. Οι ειδήσεις αφορούν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες του γεγονότος που αμέσως θα αναφέρουμε. Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ γίνεται νέος τοπικός θεσμός. Ιδέα της Action team. Άριστη η επιλογή του χώρου (στρατόπεδο) αν και η μίξη χρωμάτων και χωμάτων (σκόνης) δημιουργεί μια ώρες ώρες αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ουδόλως ενοχλεί τα παιδιά. Αυτά διασκεδάζουν. Ενοχλεί άραγε τους μεγάλους συνοδούς τους; Κι αυτό δεν είναι σίγουρο.

Οι πιτσιρικάδες πήγαν στην εκδήλωση από νωρίς. Κάποιοι περπάτησαν ως το στρατόπεδο από το σπίτι τους. Ακόμη κι αν η απόσταση ήταν μεγάλη, αδιαφόρησαν. Τέτοια ζητήματα δεν απασχολούν τους μικρούς. Οι πολύ μικροί πήγαν με τους γονείς τους. Αρκετοί έμειναν έξω και περίμεναν (ας είναι καλά οι καφετέριες της περιοχής), άλλοι γονείς- συνοδοί μπήκαν μέσα. Μαζί με τα παιδιά. Προσπάθησαν να κρατηθούν εκτός κλίματος φεστιβάλ αλλά τούτο ήταν αδύνατο. Έβλεπες μαμάδες να έχουν τα μικρά παιδιά τους στην αγκαλιά. Να έχουν χρωματιστεί αμφότεροι! Έβλεπες μαμάδες και μπαμπάδες να κυνηγούν τα παιδιά για να τα χρωματίσουν. Όπως φυσικά και το αντίστροφο. Η δυνατή μουσική συμπλήρωνε την ατμόσφαιρα του πάρτι. Τα διάφορα περίπτερα δεν φάνηκε να έχουν πολύ κόσμο. Το περίπτερο με την μεγαλύτερη κίνηση ήταν της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Καβάλας). Με απλό τρόπο βοηθούσαν όσους είχαν μικροπροβλήματα στα μάτια, μέσα στα οποία είχε μπει σκόνη. Συνήθως χρωματιστή.

 

Παραδίπλα, στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, γίνονταν γάμος. Υπό τους ήχους δυνατής ξένης μουσικής! Το κτίριο πίσω από την εξέδρα είχε λάβει τα… μέτρα προστασίας του ενώ στην κορυφή του υπήρχε σύνθεση με το όνομα του φεστιβάλ. Η Τροχαία έκανε καλή δουλειά επί της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Η παρουσία της ήταν απαραίτητη. Εντός του χώρου υπήρχε σεκιούριτι. Σε άριστη επαφή με το κοινό οι παρουσιαστές, αποδείχθηκαν πολύ καλή επιλογή. Πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι μέσα κι έξω από τον χώρο του φεστιβάλ, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Σημειώνουμε ότι στο γεγονός δεν εμφανίστηκαν ούτε εκπρόσωποι του Δήμου, ούτε επίσημοι και αιρετοί. Δεν ήταν κανείς από αυτούς. Οι Locomondo τραγούδησαν κι ευχαρίστησαν τα παιδιά. Αποθεώθηκαν.

 

 

Διαβάστε επίσης