Covid -19 : Η μάχη αυτή θα έχει και δεύτερο ημίχρονο

 Covid -19 : Η μάχη αυτή θα έχει και δεύτερο ημίχρονο

Η Ελ­λά­δα εί­ναι ίσως η χώ­ρα της Ευ­ρώ­πης που   έ­χει τα λι­γό­τε­ρα κρού­σμα­τα κο­ρω­νο­ϊ­ού λό­γω του ό­τι πή­ρε πο­λύ νω­ρίς δρα­στι­κές α­πο­φά­σεις πιά­νο­ντας στον ύ­πνο τον ιό που σε άλ­λες χώ­ρες έ­δρα­σε α­νε­νό­χλη­τος και στην κυ­ριο­λε­ξί­α θέ­ρι­σε κό­σμο !

Η ε­πι­τυ­χί­α η δι­κή μας ο­φεί­λε­ται σε πρώ­τη φά­ση στον ε­πι­στή­μο­να κ. Σω­τή­ρη Τσιό­δρα που έ­βλε­πε τι έρ­χε­ται και σε δεύ­τε­ρη φά­ση  στην κυ­βέρ­νη­ση που τον ά­κου­σε και πεί­στη­κε να πά­ρει νω­ρίς τα μέ­τρα.

Εί­ναι σί­γου­ρο ό­τι  με τον τρό­πο που α­ντι­δρά­σα­με κα­τα­φέ­ρα­με να σπά­σου­με την α­λυ­σί­δα με­τά­δο­σης του ιού και να βο­η­θή­σου­με τον σύ­στη­μα υ­γεί­ας να α­ντέ­ξει.

Η κα­τά­στα­ση εί­ναι ε­λεγ­χό­με­νη και εί­μα­στε πλέ­ον σε μί­α φά­ση που ό­λοι σκε­φτό­μα­στε την ε­πό­με­νη μέ­ρα.

Σί­γου­ρα η με­γά­λη έ­ξο­δος θα εί­ναι στα­δια­κή α­φού ε­ξε­τά­ζο­νται διά­φο­ρά σε­νά­ρια.

Σε κα­μί­α πε­ρί­πτω­ση η κυ­βέρ­νη­ση δεν θα α­νά­ψει ταυτόχρονα  το πρά­σι­νο φως για ό­λους και για όλα !

Η α­πε­λευ­θέ­ρω­ση της κυ­κλο­φο­ρί­ας , το ά­νοιγ­μα των μα­γα­ζιών και των ε­πι­χει­ρή­σε­ων ε­στί­α­σης θα γί­νει στα­δια­κά για αυ­τό και ό­λοι μι­λά­νε για έ­ναν μα­ρα­θώ­νιο.

Το ε­ρώ­τη­μα εί­ναι τι θα γί­νει το Φθι­νό­πω­ρο ό­ταν θα ε­πι­στρέ­ψει ο ιός , για­τί θα ε­πι­στρέ­ψει, και θα έ­χου­με το δεύ­τε­ρο κύ­μα.

Για τις χώ­ρες με λί­γα κρού­σμα­τα ό­πως η Ελ­λά­δα αυ­τό εί­ναι θέ­μα α­φού μπο­ρεί αυ­τά που δεν πά­θα­με στο πρώ­το κύ­μα να τα πά­θου­με στο δεύ­τε­ρο.

Μα­κά­ρι μέ­χρι τό­τε να έ­χουν βρει την κα­τάλ­λη­λη α­γω­γή α­ντι­με­τώ­πι­σης του ιού ή έ­στω έ­να εμ­βό­λιο που θα μας ε­ξοι­κειώ­νει με τον ύ­που­λο αυ­τό ε­χθρό.

Η μά­χη αυ­τή σί­γου­ρα θα έ­χει και δεύ­τε­ρο η­μί­χρο­νο και παί­ζει με­γά­λο ρό­λο τα ό­πλα που θα έ­χου­με στην φα­ρέ­τρα μας για να τον α­ντι­με­τω­πί­σου­με πιο α­πο­τε­λε­σμα­τι­κά αυ­τή την φο­ρά.

Ο ιός αυ­τός έ­χου­με κα­τα­λά­βει ό­λοι ό­τι δεν ξε­χνά­ει εύ­κο­λα.

 

Σί­γου­ρα το φε­τι­νό ΠΑ­ΣΧΑ θα εί­ναι δια­φο­ρε­τι­κό και ί­σως αυ­τό να ε­κνευ­ρί­ζει λί­γο τους έλ­λη­νες που έ­χουν συ­νη­θί­σει αλ­λιώς αλ­λά πι­στέψ­τε με α­γα­πη­τοί μου α­να­γνώ­στες κα­λύ­τε­ρα ΑΡ­ΝΙ στο φούρ­νο και τρα­πέ­ζι στο μπαλ­κό­νι του σπι­τιού μας  πα­ρά ο­μα­δι­κούς τά­φους.

Ό­λα θα πά­νε κα­λά.

Υ­πο­μο­νή και κου­ρά­γιο. Εί­ναι σί­γου­ρο ό­τι και αυ­τή την πε­ρι­πέ­τεια  θα το α­φή­σου­με σύ­ντο­μα πί­σω μας .

Κα­λη­μέ­ρα και α­λό­ρα !

 

Διαβάστε επίσης