• 6 Μαΐου 2024,

Covid free το Καστελλόριζο

 Covid free το Καστελλόριζο

Όπως και να το δεις η πανδημία οδεύει προς το τέλος της αφού παραδοσιακά όλες οι πανδημίες που έχουν απασχολήσει  στο παρελθόν την ανθρωπότητα είχανε  διάρκεια ζωής το πολύ 1,5 έτος.

Εμείς έχουμε κλείσει ήδη τον ένα  χρόνο και μας έχουν μείνει κάτι ψιλά.

Τις επόμενες εβδομάδες , τους επόμενους μήνες το πολύ η πανδημία θα έχει τελειώσει οριστικά και θα έχουμε πάρει πίσω τις ζωές μας.

Η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολη αλλά θα γίνει με ταχύτητα και έναν τρόπο τόσο  αποφασιστικό που δεν θα αφήσει  χώρο για άλλες  δεύτερες σκέψεις.

Δεν έχουμε καμία  διάθεση να μπλέξουμε σε περιπέτειες  της μετά κορωνοϊού εποχής.

Θα ζοριστούμε αλλά θα επανέλθουμε σχετικά γρήγορα.

Έτσι και αλλιώς τώρα δεν είμαστε πρωτάρηδες.

Έχουμε στο βιογραφικό μας και τα δέκα χρόνια της δημοσιονομικής προσαρμογής που ήταν μεγάλο σχολείο για όλους  μας σε όλα τα επίπεδα.

 

Το Καστελόριζο είναι η πρώτη περιοχή που είναι covid – free αφού έχουν εμβολιαστεί και οι 500 κάτοικοι του νησιού και αναμένουν πλέον την τουριστική περίοδο για να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί από κάθε άποψη.

Τέλος παρά το γεγονός ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί τα μέτρα κατά της πανδημίας τηρούνται κανονικά.

Και αποστάσεις και μάσκες και τα πάντα.

Μπράβο στους κατοίκους του Καστελόριζου.

 

Σε αντίθεση  με τα όσα υποστηρίζει ο συνήγορος Αλέξης Κούγιας  βλέπουμε η κατάσταση για τον Λιγνάδη, όσο περνάνε οι μέρες,  να γίνεται όλο  και πιο δύσκολη αφού οι καταγγελίες έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας  ενώ  η έρευνα είναι ακόμα  σε εξέλιξη.

Μου αρέσει που νιώθουν και αδικημένοι οι δικοί του άνθρωποι για την προφυλάκιση του.

Όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα και θα έχουν κατατεθεί και επισήμως όλες οι καταγγελίες σε βάρος του Λιγνάδη το κλίμα θα γίνει ακόμα πιο βαρύ, και τον Κούγια θα τον ψάχνουν και δεν θα τον βρίσκουν γιατί δεν θα ξέρει τι να πει και κυρίως πώς να αντικρούσει όλες αυτές τις καταγγελίες.

Νομίζω ότι ο Αλέξης δεν έχει καταλάβει που έχει μπλέξει και δεν ξέρω πως θα ξεμπλέξει.

Εκτός και αν κλείσει το τηλέφωνο (όπως το κλείνει σήμερα  στους δημοσιογράφους)  κάποια στιγμή και στον Λιγνάδη αφού δεν θα μπορεί να κάνει κάτι άλλο.

Νομίζω ότι η κατάσταση μετά από μερικές εβδομάδες θα είναι οριστικά μη αναστρέψιμη.

Όσο  ο Λιγνάδης  θα φωνάζει ότι είναι αθώος τόσο θα έρχονται στο φως καταγγελίες που θα αποδεικνύουν  το αντίθετο.

Όταν αποδεχτεί την ήττα του και την αλήθεια τότε θα σταματήσουν και τα θύματα του να διαμαρτύρονται.

 

Το σκληρό lockdown δύο εβδομάδων που ζητάνε διάφοροι επιστήμονες και καθηγητές εντός και εκτός χώρας για να μπορέσουμε να ελέγξουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας δεν είναι εφικτό μετά από 1 χρόνο μάχης απέναντι σε αυτό τον αόρατο και δύσκολο εχθρό.

Υπάρχει κόπωση μεγάλη και υπάρχει μεγάλη ανάγκη από τον κόσμο να βγει έξω έστω και για μερικές ώρες.

Το 3ο  lockdown δεν είναι σαν το πρώτο όσο αφορά την συμπεριφορά του κόσμου γιατί πολύ απλά εκείνο ήταν το 1ο και αυτό είναι το 3ο !!!

Τι δεν καταλαβαίνετε ;

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης