• 9 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Ισχύουν από σήμερα οι νέες και αυξημένες τιμές διοδίων στην Εγνατία οδό. Η αύξηση σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 30% κάνοντας το ταξίδι από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη πιο ακριβό. Ο δρόμος ιδιωτικοποιήθηκε κι η κοινοπραξία που τον ανέλαβε δεσμεύεται για συντήρηση και βελτίωση του. Τουλάχιστον έναν Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών θα κατασκευάσει εντός του Νομού.

 

Σκάψιμο στην οδό Ομονοίας μετά το Πάσχα, αφορά το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης. Η ΔΕΥΑΚ ζήτησε την ίδια περίοδο να κατασκευαστεί στην Ομόνοια και το δίκτυο φυσικού αερίου. Αρχαία βρέθηκαν στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη. Παραμένουν 11 τα εξεταστικά κέντρα του Νομού Καβάλας για τις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις. Σύντομα θα ανακοινωθούν και τα εξεταστικά κέντρα των αποφοίτων των ΕΠΑΛ. Νέα παιδική χαρά θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος στο Βύρωνα, σε κοινόχρηστο χώρο επί των οδών Βουλγαροκτόνου και Αρκαδίου. Μικρές παρεμβάσεις έξω από το 8ο και 18ο δημοτικό για τη διευκόλυνση της προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.

 

Στην Καβάλα ήταν το Σάββατο η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ. 6 ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι Ευρωβουλευτές από την ΑΜΘ από το ΣΥΡΙΖΑ. Δύο εξ αυτών από το Ν. Καβάλας. Συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Νέστου γυναίκα που έκλεψε πορτοφόλι από κατάστημα. Το τριήμερο σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα στο Φάληρο, κοντά στη ΒΙΠΕ, στο Παληό, στη Νεάπολη και στην οδό 7ης Μεραρχίας. Οριστικοποιήθηκαν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες.

 

Τα Επιμελητήρια της Καβάλας, του Έβρου, της Χίου και της Κεφαλονιάς υπογράφουν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με το Επιμελητήριο του Μπουργκάς. Ερώτηση του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ για το κτιριακό του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Να είναι αυτός αρμόδιος για τις Αποθήκες στα Μεταλλεία Λιμεναρίων ζητά ο σύλλογος «Το Κάστρο». Τον χώρο ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού ο Δήμος Θάσου.

 

Νίκησε το Νέστο κι επέστρεψε στη SL2 ο ΑΟΚ. Περίπου 3.000 φίλαθλοι στο γήπεδο. Νίκησαν ΓΣΕ και Ένωση. Και μαθηματικά πρωταθλητής της ΕΠΣ Καβάλας ο Άρης Πηγών.

 

Διαβάστε επίσης