ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των Καβαλιωτών για το συνεχιζόμενο έργο της κατασκευής δικτύου οπτικών ινών επειδή αυτό δεν σταματά τις μεσημβρινές ώρες. Υπάρχει ειδική άδεια, απαντά στα τηλεφωνήματα των πολιτών το 100. Κι ενώ οι οπτικές ίνες παραβιάζουν χωρίς συνέπειες το ωράριο κοινής ησυχίας, το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη ο γραμματέας της ΝΕ ΚΚΕ Καβάλας για τον ίδιο λόγο. Το κόμμα διαμαρτυρήθηκε με ανακοίνωση του για την προσωρινή κράτηση του Κώστα Κουκούλα. Χωρίς καταγγελίες και χωρίς αστυνομία έγινε έως αργά το βράδυ του Σαββάτου το λαϊκό γλέντι στο δάσος των Πεντακοσίων.

 

Στις 11 το πρωί ο αγιασμός στο 12ο δημοτικό όπου μεταφέρεται και το 10ο. Το αργότερο ως το μεσημέρι δίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Αβέρωφ από την πλατεία Καπνεργάτη ως την Ομόνοια. Εκεί εκτέλεσε έργο η ΔΕΥΑ. Ασφαλτόστρωση επιτέλους σήμερα στην οδό Κολοκοτρώνη. Στο τέλος της εβδομάδας κλείνει με άσφαλτο το χαντάκι του φυσικού αερίου από Χαλκερό ως Άσπρη Άμμο. Προς δημοπράτηση και το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στην αγορά του Αγίου Νικολάου. Συνελήφθη ημεδαπός που με συνεργό του εξαπάτησαν ηλικιωμένο Καβαλιώτη, πήραν 18.000 ευρώ. Ευτυχώς τα χρήματα βρέθηκαν και επιστράφηκαν.

 

Ικανοποιητικές οι έως τώρα συμμετοχές εταιριών και επαγγελματιών στην Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας. Η KavalaExpo 2022 θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης 7 έως 10 Οκτώβρη.  Με δυναμικό τρόπο ο Γιάννης Κελγιώργης μετέφερε τις ανησυχίες του Εμπορικού Συλλόγου στην Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Βουλευτής του ΜΕΡΑ25 αναφέρει με ερώτηση στη Βουλή τα προβλήματα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ζουν στην Καβάλα αλλά εργάζονται στην Ξάνθη. Με 8 αναδιπλούμενα μαχαίρια προσπάθησε να ταξιδέψει στο εξωτερικό επιβάτης πτήσης από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης. Στην Αστυνομική Διεύθυνση ορκίστηκαν 5 νεαροί Καβαλιώτες που θα εκπαιδευτούν και θα στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

 

Μνημείο για την Μικρασιατική Καταστροφή απέκτησε το Ακροβούνι. Στην έναρξη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στη Μεγάλη Λέσχη τιμήθηκαν ο Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος. Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις των συνοικιακών συλλόγων Πεντακοσίων- Αγίας Βαρβάρας, Κηπούπολης- Καλαμίτσας, Βύρωνα.

 

Με σκορ 4-1 ηττήθηκε από τον Πανσερραϊκό ο ΑΟΚ. Επόμενο φιλικό ματς το Σάββατο εκτός έδρας με τον Άρη Αβάτου. Κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στα Αμισιανά όπου ζούσε, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας Σωκράτης Παπαδόπουλος. Προσωρινή άδεια λειτουργίας έλαβε το Βερούλειο.

 

Διαβάστε επίσης