• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Επιμελητήριο, Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπορικός Σύλλογος προετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Υπάρχει συντονισμός και κοινή δράση, στην οποία δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και τοπικοί επιστημονικοί φορείς. Η αγορά της Καβάλας δεν θα λειτουργήσει, όπως φαίνεται, την Τετάρτη 22 Νοέμβρη. Αύριο έκτακτη γενική συνέλευση για το φορολογικό νομοσχέδιο των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

 

Οικοδομική άδεια για την κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων εξέδωσε η Πολεοδομία, αφορά την επένδυση Κουρτίδη στην παραλία Οφρυνίου. Σε ανακαίνιση μικρό ξενοδοχείο στο Παληό, την υλοποιεί ο Βούλγαρος νέος ιδιοκτήτης του. Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Καβάλας κατά του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, αφορά την έκταση του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Ένσταση του Κώστα Πεφάνη κατά των αποτελεσμάτων της α’ Κυριακής στο Δήμο Καβάλας. Αντένσταση θα κάνει ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου. Εταιρία από την Αθήνα επιλέχθηκε να εκτελέσει το έργο απομάκρυνσης των μαρμάρων στην πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου.

 

Κλειστή αύριο και μεθαύριο κατά περιόδους η παραλιακή Εγνατία, πρόκειται να υπάρξει κινηματογράφηση διαφημιστικού σποτ. Αρκετά τροχαία υλικών ζημιών το Σάββατο, την ώρα της βροχόπτωσης. Φοιτήτρια κλειδώθηκε έξω από το διαμέρισμα της, της άνοιξε την πόρτα μπαίνοντας από το παράθυρο η Πυροσβεστική! Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την υπό παραχώρηση του νέου λιμανιού. Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή σε ιδιοκτήτη καφετέριας στο Δήμο Παγγαίου, παραβίασε τη σφράγιση και λειτούργησε το κατάστημα του κανονικά. Κτηνοτρόφοι και του Ν. Καβάλας συμμετέχουν στη σημερινή συγκέντρωση- διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια στην Κομοτηνή.

 

Σε εκδήλωση στη Μ. Λέσχη την Πέμπτη το απόγευμα παρουσιάζεται το βιβλίο της Δήμητρας Κελέση «Υπηκοότης Ακαθόριστος». Συνεχίζεται ως το τέλος της εβδομάδας η έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς στο ισόγειο της Μ. Λέσχης. Οργανώνεται από την Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας. Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώσει εν όψει των εορτών ο σύλλογος Περιγιαλίου. Θα μοιραστούν σε οικογένειες που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία.

 

Μεγάλη νίκη του ΑΟΚ στη Νέα Μηχανιώνα, στο +5 από το Νέστο που ήρθε ισόπαλος στο ματς με τη Δόξα Δράμας. Ηττήθηκαν ΓΣΕ, Ένωση. Με σκορ 3-0 ο Μακεδονικός Αγιάσματος επικράτησε του Ορφέα κι είναι πρώτος στη βαθμολογία της ΕΠΣ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης