Παραβίασε τη σφράγιση, λειτούργησε κανονικά το κατάστημα εστίασης

 Παραβίασε τη σφράγιση, λειτούργησε κανονικά το κατάστημα εστίασης

Πολλές και διάφορες ήταν οι υποθέσεις που εξέτασε στη συνεδρίαση του το Μονομελές Καβάλας την περασμένη Παρασκευή.

Σε μία από αυτές ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης στη ΔΕ Ορφανού παραβίασε τη σφράγιση, λειτούργησε το κατάστημα του σα να μην τρέχει τίποτα! Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός εξήγησε ότι ενώ το κατάστημα είχε σφραγιστεί και δεν έπρεπε να λειτουργεί, αυτό δούλευε κανονικά.

«Ο ιδιοκτήτης μας είπε ότι σέρβιρε καφέ μόνο σε έναν γείτονα του αλλά αυτό δεν ήταν αλήθεια» κατέθεσε πιο συγκεκριμένα ο μάρτυρας αστυνομικός. Το δικαστήριο καταδίκασε τον επαγγελματία σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή.

Το περιστατικό έγινε τον Απρίλιο του 2018. Άλλος επαγγελματίας ήταν κατηγορούμενος για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας, χρήση μουσικής κτλ. Απολογούμενος υποστήριξε ότι ο χώρος της εκδήλωσης (δεξίωση γάμου) είχε μισθωθεί σε άλλον.

Ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις άδειες που δεν υπήρχαν. Το δικαστήριο δέχθηκε την εξήγηση κι αθώωσε τον κατηγορούμενο. Το περιστατικό έγινε στη δυτική πλευρά του Δήμου Παγγαίου τον Αύγουστο του 2022.

Κατηγορούμενος για ρευματοκλοπή ήταν κάτοικος χωριού του Δήμου Νέστου. Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή. Διαπιστώθηκε να κάνει ρευματοκλοπή για κάποιες εβδομάδες.

Είχε «πειράξει» τον μετρητή ώστε να μην καταγράφει την ενέργεια που καταναλώνονταν. Η ΔΕΗ υπολόγισε τη ζημιά που υπέστη στο ποσό των 600 ευρώ. Ζημιά που δεν έχει πληρωθεί ακόμη. Το περιστατικό διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο εκπροσώπου του ΔΕΔΔΗΕ πέρσι τον Μάη.

Διαβάστε επίσης