• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16  ΜΑΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16  ΜΑΗ 2022

Καλά είναι τα νέα για το ΔΙΠΑΕ Καβάλας μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τους νέους φοιτητές τον Σεπτέμβρη. Μέχρι και 940 οι πρωτοετείς στην Καβάλα. «Διασώζεται» προς το παρόν το τμήμα της Φυσικής με δυνατότητα 100 νέων φοιτητών. Την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη εξέφρασαν Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μακάριος Λαζαρίδης. Οι περισσότεροι πρωτοετείς φοιτητές στην πόλη μας το Φθινόπωρο θα εισαχθούν στο τμήμα Λογιστικής και στο τμήμα Πληροφορικής.

 

Συνεχίστηκε το τριήμερο Παρασκευή έως Κυριακή η βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης στο Νοσοκομείο και στο Ν. Καβάλας γενικότερα. Κάτοικος του Δήμου Νέστου – αρνητής του κορωνοϊού- προσήλθε στο δικαστήριο να καταθέσει ως μάρτυρας, δεν φορούσε μάσκα κι έτσι του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ. Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις της Ιατρικής Εταιρίας με την Ιερά Μητρόπολη για την αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην Ορθοπεδικής στην περιοχή του Σανατορίου. Στα μέλη του μέσω ερωτηματολογίων θα απευθυνθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για να μαζέψει σχόλια και προτάσεις ως προς την εκδήλωση της Λευκής Νύχτας.

 

Τριπλασιάσαμε τα μέλη μας στο Ν. Καβάλας, αναφέρουν με ικανοποίηση οι εκπρόσωποι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή εσωκομματική ψηφοφορία. Αν και επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν, στις εκλογές και στο Ν. Καβάλας φέρονται να προσήλθαν και να ψήφισαν περίπου 1.500 άνθρωποι. Μήνυμα στήριξης στους απολυμένους των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων από τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Μετατέθηκε για τις αρχές Ιουνίου η εκλογή νέου γραμματέα στη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Στο κεντρικό λιμάνι από την Παρασκευή υδρογραφικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Στάση εργασίας την Τετάρτη εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, υποστηρίζεται και από τον τοπικό σύλλογο. Μετά την διαμαρτυρία τους στο λιμάνι της Καβάλας την Παρασκευή, οι ιδιοκτήτες Γρι Γρι συναντούν σήμερα στην Αθήνα τον αρμόδιο Υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου.

 

Κι άλλες σημαντικές δωρεές από ιδιώτες εξοπλισμού και αναλωσίμων στο Νοσοκομείο. Στον κήπο του Ιμαρέτ θα φιλοξενηθεί εικαστική εγκατάσταση του Φώτη Φλεβοτόμου. Σε εκδήλωση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού στην Ελευθερούπολη παραβρέθηκε ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης. Το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας φιλοξένησε μαθητές από σχολείο της Νυρεμβέργης. Ικανοποιητική προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία στο Επιμελητήριο το περασμένο Σάββατο. Το 5ο Γυμνάσιο πραγματοποίησε εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Οικογένειας.

 

Ο Βύρωνας νίκησε 3-1 τον Καμπανιακό κι είναι το φαβορί για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Σημαντικές νίκες πέτυχαν το Σάββατο Ένωση και ΓΣΕ. Πλέον η ομάδα της Ελευθερούπολης διεκδικεί με περισσότερες πιθανότητες την άνοδο της στην Α1 του μπάσκετ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης