• 6 Μαΐου 2024,

Πρόστιμο 300 ευρώ σε αρνητή του κορωνοϊού που δε φορούσε μάσκα στο δικαστήριο!

 Πρόστιμο 300 ευρώ σε αρνητή του κορωνοϊού που δε φορούσε μάσκα στο δικαστήριο!

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό έγινε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Άνδρας κάτοικος του Δήμου Νέστου, προσήλθε στο δικαστήριο για να καταθέσει μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκη του Τριμελούς.

Κατηγορούμενη ήταν η σύζυγος του. Σύμφωνα με τη δικογραφία η κατηγορούμενη τον Δεκέμβρη του 2020 κι ενώ ήταν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, κυκλοφορούσε κανονικά παραβιάζοντας το σχετικό μέτρο.

Η σε βάρος της κατηγορία αναφέρονταν ως εξής:

«Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης αυτής». Από την πρώτη στιγμή της άφιξης του στο δικαστικό μέγαρο ο σύζυγος της κατηγορούμενης ήταν αρνητικός στο να φορά τη μάσκα στο πρόσωπο του. Όπως συνεχίζει και είναι υποχρεωτικό σε κλειστούς χώρους. Στη διάρκεια της δίκης είχε τη μάσκα κατεβασμένη στο σαγόνι με αποτέλεσμα να δεχθεί επανειλημμένες παρατηρήσεις από τους δικαστές. Στις οποίες συμμορφώθηκε.

Όταν όμως ολοκλήρωσε την κατάθεση του, κάθισε στις θέσεις του ακροατηρίου όπου δεν φορούσε σωστά τη μάσκα. Στην αίθουσα δημιουργήθηκε ένταση. Κυρίως από άλλους παριστάμενους πολίτες και δικηγόρους που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.

Ως που ο άνδρας υποχρεώθηκε να βγει από την αίθουσα. Εκεί τον περίμενε αστυνομικός. Μετά από συνεννοήσεις έγινε προσαγωγή του στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Η σύζυγος του καταδικάστηκε στο Τριμελές για την παραβίαση της καραντίνας. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή. Απολογούμενη ισχυρίστηκε ότι δεν είχε οποιοδήποτε σύμπτωμα, δήλωσε ότι δεν πιστεύει στον κορωνοϊό κτλ.

Εκ της ακροαματικής διαδικασίας προέκυψε ότι εκτός της ποινικής δίωξης, πλήρωσε (τον Δεκέμβρη του 2020) και το προβλεπόμενο και αυξημένο πρόστιμο. Τόσο η κατηγορούμενη όσο και κυρίως ο σύζυγος της, πάντα στη διάρκεια της δίκης, ισχυρίστηκαν ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν στο διάστημα της πανδημίας ήταν αντισυνταγματικά. «Δεν πιστεύω στον κορωνοϊό, πιστεύω στο Θεό» φέρεται να κατατέθηκε επίσης.

*Η συνεδρίαση του Τριμελούς την περασμένη Παρασκευή περιελάμβανε πολλές υποθέσεις χρεών προς το δημόσιο. Οι πιο πολλές (αν όχι όλες) αναβλήθηκαν.

Διαβάστε επίσης