• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2022

Κατατέθηκε στη Βουλή και συζητείται από αύριο στην αρμόδια επιτροπή ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος. Αυξάνεται η επιδότηση για τις επενδύσεις στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Δεν είναι σίγουρο ότι τα αναπτυξιακά κίνητρα είναι ίδια σε όλη την Περιφέρεια. Θετικά σχολιάζει τον νέο αναπτυξιακό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας.

 

Μεγάλη μείωση παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας. Είναι 1.000 λιγότερα σε σχέση με την προ προηγούμενη εβδομάδα. Αισθητός σε όλο το Νομό Καβάλας ο σεισμός στη Χαλκιδική. Αισθητές και οι μετασεισμικές δονήσεις. Υπολειτούργησε χθες η αγορά, αρκετοί μικρομεσαίοι δεν άνοιξαν καθόλου τα μαγαζιά τους. Χωρίς εξελίξεις το θέμα των Πετρελαίων. Σταμάτησε η κατάληψη στο Λύκειο Κρηνίδων, κανονικά λειτουργούν σήμερα τα σχολεία στη Θάσο. Με ποσό 600.000 ευρώ το Επιμελητήριο θα προβάλει στο εξωτερικό τα προϊόντα αλιείας και τις υδατοκαλλιέργειες του Ν. Καβάλας.

 

Νεκρή αλλοδαπή γυναίκα στο λιμάνι της Κεραμωτής, ήταν αγνοούμενη από μέρες. Σε τροχαίο στο δυτικό άκρο του Νομού Καβάλας βρήκε τραγικό θάνατο ο 29χρονος οδηγός της. Αθωώθηκε στο Τριμελές ο πρώην Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ήταν κατηγορούμενος για έργο περίφραξης σε δημοτικό κάμπινγκ. Ως το Καλοκαίρι η δημοπράτηση του έργου του Αμφιθεάτρου, κατά τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη. Νέα απάτη σε βάρος κατοίκου του Ν. Καβάλας, πήραν από τον τραπεζικό του λογαριασμό 8.300 ευρώ.

 

Χωρίς κρατικά κανάλια η Νέα Καρβάλη. Την λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος, μίλησε με τους παραγωγούς. Ο φιλοζωικός σύλλογος Νώε του Παγγαίου ευχαριστεί την εταιρία «Ακρόλιθος». Αισιόδοξοι οι ξενοδόχοι για την επόμενη τουριστική περίοδο στη Θάσο εφόσον λήξει το πρόβλημα της πανδημίας.

 

Ισόπαλος 2-2 ο ΑΟΚ με τον Ολυμπιακό Β’. Συνεχίζει τις μεταγραφικές του κινήσεις. Τετάρτη υποδέχεται τα Τρίκαλα, την Κυριακή τον Πανσερραϊκό. Η ομάδα πόλο των παίδων της Καβάλας ήρθε δεύτερη στο πρωτάθλημα, προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

Διαβάστε επίσης