Δημοπράτηση του έργου του Αμφιθεάτρου ως το Καλοκαίρι!

 Δημοπράτηση του έργου του Αμφιθεάτρου ως το Καλοκαίρι!

Ο Αλέξης Πολίτης είναι πάντα ο νέος, αρκετά πρόσφατος Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Καβάλας. Προσαρμόζεται και κατά γενική ομολογία προσαρμόζεται γρήγορα.

Οι πρώτες του 10-15 μέρες στη θέση έδωσαν δείγματα γραφής. Με ενέργειες που έγιναν γνωστές και εντολές που αποσκοπούν σε ουσιαστική δουλειά των υπηρεσιών. Υπηρεσιών που δεν έχουν προσωπικό. Με την ευκαιρία της συνέντευξης του στην Πρωινή μαθαίνουμε τον στόχο του ως προς το απαραίτητο έργο ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου. Να δημοπρατηθεί το σχετικό έργο εντός του πρώτου 6μηνου του 2022.

Η συνέντευξη

Ερ: Συμπληρώσατε δύο εβδομάδες ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης. Οι πρώτες σας εντυπώσεις;

Απ: Σαφέστατα είναι μια θέση ευθύνης. Μια θέση μέσω της οποίας μπορείς να κάνεις σπουδαίο έργο. Αν λοιπόν το επιτρέψουν οι συνθήκες, εννοώ την πανδημία που είναι τεράστιο τροχοπέδη σε όλα τα αναπτυξιακά μοντέλα και τις αναπτυξιακές σκέψεις που κάνουμε, αν λοιπόν το επιτρέψουν οι συνθήκες νομίζω ότι το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά. Η ΠΕ Καβάλας είναι γενικότερα και στην ολότητα της μια πολύ σπουδαία υπόθεση. Έχοντας πλάνο, στοχοθεσία, όρεξη για δουλειά μπορείς να κάνεις σπουδαίο έργο για τους πολίτες. Αυτό προσπαθώ να κάνω και ως γιατρός. Αυτό προσπαθώ να κάνω και ως αντιπεριφερειάρχης.

Ερ: Βρήκατε αυτό που περιμένατε;

Απ: Κοιτάξτε, τα προβλήματα ήταν γνωστά από πριν. Τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών με υφιστάμενες τις μνημονιακές δεσμεύσεις (να μην μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις) έως το 2024 είναι γνωστά σε όλους. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να γίνουμε θαυματοποιοί. Δεν μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τους υπαλλήλους μας. Μπορούμε να κάνουμε μια αναδιάταξη, μια αναδιάρθρωση…

Ερ: Θα την κάνετε;

Απ: Προσπαθούμε και ήδη το κάνουμε. Προσπαθούμε με πινελιές…

Ερ: Αλλά είναι παντού (σε όλες τις υπηρεσίες) λίγοι… Οπότε τι αναδιάταξη μπορεί να κάνει κάποιος…

Απ: Το μόνο που μπορείς να κάνεις επί της ουσίας είναι διαβάσεις τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε υπηρεσίας. Να τα αντιστοιχήσεις με τα αντίστοιχα των υπαλλήλων. Δεν είναι εύκολο. Είναι ένας πολυπλόκαμος γρίφος, στον οποίο προσπαθώ να δώσω λύση εδώ και 15 μέρες.

Ερ: Γίνατε και πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή, τιμητικό κι αυτό, με απόφαση του κ. Μέτιου.

Απ: Μην ξεχνάτε ότι υπήρξα αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, όταν συνεδρίαζε και δια ζώσης. Πρόλαβα και τις προ πανδημίας συνεδριάσεις. Μάλιστα πολύ συχνά χρειαζόνταν να προεδρεύσω στην συγκεκριμένη επιτροπή. Όταν απουσίαζε ο τότε πρόεδρος Δημήτρης Πέτροβιτς, ο φίλος μου. Οπότε το αντικείμενο της επιτροπής το γνωρίζω καλά. Είναι ένα όργανο με ενισχυμένες αρμοδιότητες, από το 2019 και μετά. Είναι τιμητική η επιλογή του Περιφερειάρχη. Κι είναι και μια ένδειξη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο μου. Ήδη τον ευχαρίστησα δημόσια, το κάνω και με την ευκαιρία της συνέντευξης μαζί σας. Στις συνεδριάσεις της όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα, δεν βιώσαμε φαινόμενα που παρατηρούνται στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ερ: Λάβατε απάντηση από την Εγνατία Οδό στην επιστολή που της στείλατε;

Απ: Όχι. Αναμένω. Θα επανέλθω με νέα επιστολή ή με άλλες κινήσεις. Τις οποίες δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω.

Ερ: Αναφέρατε ήδη ως προτεραιότητα σας το έργο του Αμφιθεάτρου. Υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο;

Απ: Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για ένα έργο υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Αυτήν την στιγμή προετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης. Αυτό που έκανα εγώ ήταν ότι απάλλαξα τους υπαλλήλους που έχουν αναλάβει αυτό το τεράστιο βάρος (τη συγγραφή των τευχών δημοπράτησης) από άλλες υποχρεώσεις που είχαν. Τους έδωσα την οδηγία να ασχοληθούν μόνο με αυτό. Τους έχουμε δώσει πολύ στενά χρονοδιαγράμματα.

Ερ: Άρα να υπολογίζουμε δημοπράτηση του έργου σίγουρα εντός του έτους. Να πούμε ίσως εντός του πρώτου εξαμήνου;

Απ: Μακάρι να γίνει αυτό. Και νομίζω έτσι θα γίνει. Πρέπει να συγγραφούν τα τεύχη δημοπράτησης, στη συνέχεια να εγκριθούν. Νομίζω ότι όντως εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους θα έχουμε τη δημοπράτηση του έργου. Κάτι που εμένα με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ερ: Θα θέλατε να σχολιάσετε όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την αντιπολίτευση; Και με αφορμή τις αλλαγές της διοίκησης.

Απ: Όχι δεν θέλω να πω κάτι. Αυτή στο έργο της, κάνει τη δική της δουλειά. Εγώ επικεντρώνομαι στο δικό μου έργο.

Διαβάστε επίσης