• 25 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΗ 2022

Περισσότερες από τις συνηθισμένες ήταν χθες και την Παρασκευή οι τοπικές εκδηλώσεις για την επέτειο γενοκτονίας των ποντίων. Το γεγονός οφείλεται στη διαμάχη που ανέκυψε μεταξύ των ποντιακών συλλόγων. Χθες μάλιστα αρκετοί σύλλογοι απουσίαζαν από την κατάθεση στεφάνων στο Δ. Κήπο. Το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά. Κριτική στην κατάσταση που δημιουργήθηκε έκανε- απευθυνόμενος στους συλλόγους ποντίων- και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Με την ευκαιρία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε τα νέα σενάρια πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας ότι η απόφαση είναι του Πρωθυπουργού. «Εγώ είμαι υπέρ των εκλογών στο τέλος της 4ετίας» είπε επίσης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Επανέρχονται σε κανονική λειτουργία οι λαϊκές αγορές του Ν. Καβάλας. Καταργείται αυτή της Καλαμίτσας. Οι παραγωγοί ωστόσο πιέζουν ώστε να παρθούν οι προβλεπόμενες αποφάσεις και η λαϊκή στην δυτική πλευρά της πόλης να διατηρηθεί. Λειτουργεί από το Σάββατο το πάρκινγκ της πλατείας Καπνεργάτη. Μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Ν. Καβάλας και σε μεγάλο βαθμό τα νέα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς δικαστηρίου την προηγούμενη Παρασκευή, οι μισές από τις υποθέσεις που δικάστηκαν αφορούσαν ενδοοικογενειακά περιστατικά και περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

 

Πρόβλημα στάθμευσης αντιμετωπίζουν τα λεωφορεία που φέρνουν τουρίστες στην Καβάλα, στην περιοχή του λιμανιού. Στις προβλεπόμενες θέσεις παρκάρουν μόνιμα τα λεωφορεία των τοπικών επιχειρήσεων. Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Καβάλας και της ΓΣΕΕ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε λατομείο της Δ.Ε. Ορεινού. Γενική συνέλευση έκανε χθες ο σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Καβάλας. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης επέβαλε πρόστιμο σε επιχείρηση που είχε παράνομη υπαίθρια διαφήμιση επί της παλαιάς εθνικής οδού Καβάλας- Θεσσαλονίκης. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ανακοίνωσε τη σύλληψη διακινητή παράτυπων μεταναστών. Αεροπορική σύνδεση του Ίνσμπουργκ με το αεροδρόμιο της Καβάλας.

 

Πρόσφυγες από την Ουκρανία ανταπέδωσαν τη φιλοξενία τους στην Καβάλα, καθάρισαν εθελοντικά περιοχή της Παναγίας. Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Καβάλας έκανε ενημέρωση σε μαθητές του 7ου Γυμνασίου. Μετά την εκδήλωση στη Μ. Λέσχη, η ομάδα των Παραμυθάδων βρέθηκε και στο δημοτικό σχολείο Κοκκινοχώματος. Πρόγραμμα Erasmus υλοποίησε και το Γυμνάσιο Κεραμωτής. Μέσω του ίδιου προγράμματος εκπρόσωποι του 6ου Γυμνασίου επισκέφθηκαν τη Γαλλία.

 

Ισόπαλος στο ματς με την Προσοτσάνη ο Βύρωνας. Το Σάββατο ηττήθηκε στο Ψυχικό ο ΓΣΕ και δεν συνεχίζει στα πλέϊ οφ της Α2. Σε διαδικασία γενικών συνελεύσεων και εκλογών αρκετά σωματεία της ΕΠΣ Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης