ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ισχύει από τις 6 το πρωί σε όλη την Ελλάδα η απαγόρευση της κυκλοφορίας προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Σήμερα στην εφαρμογή του μέτρου θα υπάρχει μια ελαστικότητα, ειδικά στις κατηγορίες των πολιτών που θα συνεχίσουν να εργάζονται. Διακόπτονται οι λαϊκές αγορές του Δήμου Παγγαίου. Επιστολή στο Δήμαρχο Καβάλας έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος, ζητώντας μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων. 6 ακόμη αρνητικά αποτελέσματα σε ύποπτα κρούσματα έλαβε χθες το Νοσοκομείο. Παραμένει στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης η 55χρονη, μοναδικό κρούσμα έως τώρα στο Ν. Καβάλας. 12 συνολικά τα κρούσματα στην ΑΜΘ.

 

Επιστολή Κώστα Αντωνιάδη- Θόδωρου Μουριάδη στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την τήρηση των μέτρων και την καθαριότητα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ασημακοπούλου. Μέσω τηλεδιάσκεψης θα υπάρχει καθημερινή λειτουργία τοπικού συντονιστικού για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει το πρωί η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Με τον ίδιο τρόπο συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ανακοινώσεις Γιάννη Πασχαλίδη- Μακάριου Λαζαρίδη για τη διευκόλυνση μετακίνησης εμπορευμάτων στη Θάσο. Στήριξη των μηχανικών από το κράτος ζητά με επιστολή του στην Κυβέρνηση το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

 

Εντός των ημερών η Εγνατία Οδός ΑΕ δημοπρατεί και δεύτερο έργο μελέτης για την πεσμένη γέφυρα. Ικανοποιημένη η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου από τη συνεργασία της με τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τη μετάδοση λειτουργιών. Διαμαρτυρία ομάδας παραγωγών Παγγαίου για τις άδικες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, ζητούν στήριξη των αγροτών από την Κυβέρνηση. Φορτηγό αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε χθες το μεσημέρι στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο σημείο που υποχώρησε τοιχίο και οδόστρωμα.

 

Ενδιαφέρον του Δήμου Καβάλας και του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων για τη στήριξη οικογένειας, το διαμέρισμα της οποίας υπέστη ζημιές από πυρκαγιά. Τον Οκτώβρη ο αγώνας δρόμου στο περιεαστικό δάσος, ματαιώθηκε ο αγώνας δρόμου στο Παγγαίο. Συνεχείς ανακοινώσεις συνοικιακών και πολιτιστικών συλλόγων της Καβάλας υπέρ του Μένουμε Σπίτι.

 

Διαβάστε επίσης