• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Αγροτικές καλλιέργειες αλλά και υποδομές του Δήμου Παγγαίου επλήγησαν από την κακοκαιρία του Σαββάτου. Σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης ενώ δέντρα έπεσαν σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους. Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες σταφυλιού και ελιάς. Υπόσχεση του ΕΛΓΑ για καθολική αποζημίωση ανά στρέμμα, με σύντομες διαδικασίες. Σχετικές δηλώσεις έκανε χθες ο Δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης ενώ τις δημοτικές ενότητες Ορφανού-Πιερέων- Ελευθερών επισκέφθηκαν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μακάριος Λαζαρίδης, Γιάννης Πασχαλίδης, Τάνια Ελευθεριάδου Αλέξης Πολίτης, στελέχη του ΠΑΣΟΚ Καβάλας.

 

Δύο άτομα σκοτώθηκαν χθες το απόγευμα στην π. Οφρυνίου σε σύγκρουση φορτηγού με επιβατικό όχημα. Σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται εργαζόμενος των Λιπασμάτων μετά το εργατικό ατύχημα της Παρασκευής. Νέα αύξηση των κρουσμάτων τόσο στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας όσο και στη Θάσο. Ο Λεωνίδας Παππάς θα είναι υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το ΠΑΣΟΚ. Διαδικασία αναγκαστικών απαλλοτριώσεων σε εξέλιξη για τα αγροτεμάχια από τα οποία θα περάσει ο νέος δρόμος Δράμας- Καβάλας, ειδικότερα το τμήμα Κρηνίδες- Σταυρός Αμυγδαλεώνα. Δύο ακόμη σοβαρά περαστικά εξαπάτησης πολιτών στη Θάσο, οι δράστες πήραν αρκετά χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους.

 

Με ομόφωνες αποφάσεις εξελίσσεται η διαδικασία στο Δήμο Καβάλας για τις άμεσες ενέργειες στο Φρούριο, στο σημείο κατάρρευσης τμήματος του τοίχους. Τάνια Ελευθεριάδου και Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Καβάλας διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του γραφείου των ΕΛΤΑ στη Νέα Πέραμο. Το Συνδικάτο Επισιτισμού καταγγέλλει άδικη όπως ισχυρίζεται απόλυση υπαλλήλου από ξενοδοχείο της Καβάλας. Η Ένωση Στρατιωτικών ΑΜΘ επισκέφθηκε το Δήμαρχο, ζήτησε τη βοήθεια του για να μην καταργηθεί το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης. Δεύτερη συνεχόμενη μη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας λόγω έλλειψης απαρτίας, θα επιχειρήσει να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα. Θάσος και Σαμοθράκη κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.

 

Το πολυτελές σούπερ γιοτ GECO κέντρισε το ενδιαφέρον των Καβαλιωτών όσο ήταν στο λιμάνι της Καβάλας. Αναχώρησε χθες με 10 περίπου επιβάτες που το νοίκιασαν για να κάνουν κρουαζιέρα στο Β. Αιγαίο. Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 65ου Φεστιβάλ Φιλίππων με πολιτιστικά γεγονότα από τις 2 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου. Εργαζόμενοι του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης ήταν στην Καβάλα, επισκέφθηκαν τους χώρους της Δημωφέλειας.

 

Απορρίφθηκε από το διαιτητικό δικαστήριο η προσφυγή του ΑΟΚ κατά της SL2. Από την Ένωση στο ΓΣΕ ο Κωνσταντίνος Αμπαζάς. Τα κορίτσια του ΟΚΑΚ κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ100 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου.

Διαβάστε επίσης