• 20 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021

Στα γνωστά σταθερά επίπεδα ήταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα στο Ν. Καβάλας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Αντίθετα οι εμβολιασμοί μειώθηκαν, περισσότερο αυτοί της πρώτης δόσης. Δεν άλλαξε η κατάσταση στο Νοσοκομείο. Ασθενείς περισσότεροι από 40 με σημαντικά κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες Κυριακή σε όλο το Νομό δεν έγινε ούτε ένας εμβολιασμός!

Σε βλάβη που εν τω μεταξύ διορθώθηκε, οφείλεται η κατάσταση στο εργοστάσιο των λιπασμάτων με τους πυκνούς καπνούς από το Σάββατο ως την Κυριακή το πρωί. Από την Παρασκευή 1η Οκτώβρη μείωση των δρομολογίων των φέρι μποτ στη γραμμή Κεραμωτής και στη γραμμή Πρίνου. Στις 11 Οκτώβρη και δια ζώσης έναρξη μαθημάτων στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα ενημερωθεί για την επένδυση Γεωργούλια και τους λόγους που αυτή καθυστερεί σχεδόν 10 χρόνια!

Αύριο το πρωί θα ακουστούν και στο Ν. Καβάλας οι σειρήνες, σε δοκιμαστική και λόγω άσκησης λειτουργία. Ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Ιωσηφίδης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στην νομαρχιακή ΝΔ. Εκδήλωση για τα θέματα της εκπαίδευσης πραγματοποίησε την Παρασκευή ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για την καθυστέρηση στο έργο κατασκευής νέου δρόμου από τη Δράμα ως την Καβάλα. Μικρή παράταση ως την 1η Νοέμβρη στις αιτήσεις για το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί η πρόταση του Δήμου Καβάλας για το έργο του σχολείου των Κρηνίδων.

Από την Πέμπτη στις αίθουσες του Απόλλωνα η νέα ταινία του Τζεϊμς Μποντ. Την ερχόμενη Κυριακή στο Παγγαίο ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας τιμά τη μνήμη του Αλέξανδρου Τσιλογεώργη. Αναστέλλει τα μαθήματα ελληνικών στον Πυθαγόρα ο Όμιλος για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Σε καλή λειτουργία τα ειδικά σχολεία της Καβάλας. Την Κυριακή γενική συνέλευση των μελών του ναυτικού ομίλου των παλαιών σφαγείων.

Συνεχίζονται οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Πολιτεία θα ζητήσει από το δικαστήριο άμεση εκδίκαση των υποθέσεων της Ρόδου και του ΑΟΚ. Άδεια για να κάνει μεταγραφές ζητά από την ΕΠΟ η ομάδα μας. Προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ η ομάδα των Πανθήρων.

Διαβάστε επίσης