ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Σε δοκιμαστική λειτουργία ήταν το Σαββατοκύριακο το εργαστήριο του Νοσοκομείου που κάνει τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Εντός των ημερών τα τεστ θα γίνονται χωρίς επιβεβαίωση από το εργαστήριο του ΑΧΕΠΑ. Σαφής η μείωση των ύποπτων περιστατικών στη διάρκεια του προηγούμενου τριήμερου. Νέα βελτίωση στην υγεία της 55χρονης. Καλύτερα στην υγεία της και η 34χρονη. Με τη μεσολάβηση του Μακάριου Λαζαρίδη, επιχειρηματίας του Νομού έκανε δωρεά υλικού στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.

 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ελέγχει καθημερινά αν είναι σε απομόνωση σπίτι τους 40 περίπου που πολίτες που ήρθαν πρόσφατα στην Καβάλα από το εξωτερικό. Εντατικοί έλεγχοι τήρησης των μέτρων το Σαββατοκύριακο και 8 πρόστιμα την ημέρα του Σαββάτου.

 

Με νέο διευρυμένο ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα φαρμακεία του Ν. Καβάλας. Μετά το Δήμο Καβάλας και ο Οργανισμός Λιμένα αποφασίζει στη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης του, μέτρα στήριξης των επαγγελματιών. Ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου για τις ανακοινώσεις του Δημάρχου. Κάθε μέρα κλείνουν κι άλλα μαγαζιά στην αγορά ή περιορίζουν σημαντικά το ωράριο λειτουργίας τους. Με video τα νήπια του 4ου Νηπιαγωγείου Ελευθερούπολης στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας για τον κορωνοϊό.

 

Ερώτηση της Τάνιας Ελευθεριάδου για τις νέες λατομικές άδειες στη Θάσο. Κατολισθήσεις λόγω των πρόσφατών βροχών σε τμήμα του πεζοδρομίου της οδού Μ. Ασίας στην Κηπούπολη. Εντός της εβδομάδας θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Χρ. Σμύρνης που είναι κλειστό από το Νοέμβριο. Με τηλεδιάσκεψη η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Απέχει ο Χρήστος Ποτόλιας επειδή δεν υπάρχει θέμα ημερήσιας διάταξης για τον κορωνοϊό. Θα αποφασιστεί η χορήγηση επιδόματος στήριξης σε 62 συμπολίτες.

 

8 άτομα θα προσλάβει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις ανάγκες της λειτουργίας της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο «Ασημακοπούλου». Για αναδιαμορφωμένο Cosmopolis λόγω μέτρων πρόληψης κορωνοϊού κάνει λόγο σε δήλωση του ο Άλκης Ζοπόγλου. Λίγος κόσμος και λίγοι πάγκοι στη λαϊκή του Σαββάτου. Νέες αυτόματες ταϊστρες για τα αδέσποτα στη Ν. Ηρακλείτσα. Συνεχίζονται οι δωρεές στο φιλοζωϊκό σύλλογο Αίσωπος.

 

Διαβάστε επίσης