ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

Ο Δήμος Καβάλας κατεδάφισε το μεσημέρι της Παρασκευής το μεγαλύτερο μέρος παλιάς και επικίνδυνης κατοικίας στην οδό Ελληνικής Δημοκρατίας. Τα έξοδα της παρέμβασης θα πληρωθούν από τους ιδιοκτήτες. Ένα άλλο τμήμα της κατοικίας είχε καταρρεύσει ξημερώματα της Παρασκευής, ευτυχώς χωρίς προβλήματα σε ανθρώπους ή αυτοκίνητα. Σε όλη την Καβάλα υπάρχουν πολλές ακόμη ίδιες περιπτώσεις επικίνδυνων κατοικιών, για τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.

Σήμερα η ΔΕΥΑΚ θα διορθώσει τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό που παρουσιάζει νέα βλάβη, πάλι στην περιοχή της Ραψάνης. Από το Σάββατο το αποχετευτικό δίκτυο λειτουργεί με τον εφεδρικό αγωγό. Επανέρχονται τα σενάρια «απορρόφησης» σχολών του ΔΙΠΑΕ Καβάλας από το Δημοκρίτειο. Η Κυβέρνηση ετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο. Την Τετάρτη νέα σύσκεψη για τα θέματα στάθμευσης έξω από το Νοσοκομείο. Πιθανή αλλαγή των σημερινών δεδομένων. Τα προβλήματα που έχουν σχέση με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις ενισχύσεις, έθεσαν υπόψη των βουλευτών του Ν. Καβάλας οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων.

Διαμαρτυρία του προσωπικού του Λιμεναρχείου Καβάλας για τη μεγάλη μείωση των οργανικών θέσεων και ως εκ τούτου την υποβάθμιση της υπηρεσίας. Με καλό καιρό οι παρελάσεις σε όλο το Νομό. Δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις της Καβάλας. Στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά και αποφασίζει για το μέλλον της Δημωφέλειας. Συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά, το συμπέρασμα προκύπτει από τη νέα έρευνα μεταξύ των μελών του Επιμελητηρίου. Καινούργιο δίκτυο πολιτών στην Καβάλα με δράσεις υπέρ των αδέσποτων ζώων. Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού στο Δάτο.

Στο ΓΕΛ Κρηνίδων και στον Κεχρόκαμπο διαφορετικές και όμορφες οι μαθητικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ. Πέτυχαν οι διήμερες εκδηλώσεις στο Παλαιοχώρι με κεντρικό θέμα το κάστανο. Την Κυριακή η γιορτή του τσίπουρου στη Νέα Πέραμο. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Φιλανδία παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του 24ου Δημοτικού. Νέα διοίκηση από χθες για το σύλλογο κατοίκων Περιγιαλίου.

Μία ακόμη νίκη του ΑΟΚ, 3-2 στην Κριστώνη επί του ΠΑΟΚ. Μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Δεύτερος ο Νέστος που κέρδισε τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Νίκησε η Αγία Βαρβάρα στο μπάσκετ, ηττήθηκαν ΓΣΕ και Πάνθηρες.

Διαβάστε επίσης