Σύσκεψη στο Νοσοκομείο με πιθανότητα αλλαγών στα θέματα στάθμευσης

 Σύσκεψη στο Νοσοκομείο με πιθανότητα αλλαγών στα θέματα στάθμευσης

Μεθαύριο Τετάρτη πραγματοποιείται σύσκεψη στο Νοσοκομείο.

Την προκαλεί η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, έχει βασικό της θέμα τις σταθμεύσεις περιμετρικά του κτιρίου. Στη σύσκεψη που κατά τη διοίκηση δεν είναι η πρώτη, κλήθηκαν φορείς και υπηρεσίες. Όλοι όσοι εμπλέκονται στη λειτουργία του Νοσοκομείου, επιλαμβάνονται σε έκτακτα περιστατικά.

Εμπλέκονται σε αυτά που πρέπει να γίνουν κι αφορούν τα μέτρα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας «προχωρά» τα δύο βασικά ζητήματα.

Τη δημιουργία και λειτουργία δεύτερης εισόδου- εξόδου (μετά σχετικού δρόμου) και τη ζώνη πυρασφάλειας έξω από την περίφραξη του Νοσοκομείου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοπούν πεύκα. Κι όπως φαίνεται θα είναι αρκετά. Όπως επίσης και πουρνάρια.

Επειδή πρόκειται για ζητήματα ασφάλειας, η συναίνεση υπάρχει. Και από το Δασαρχείο Καβάλας. Ζήτημα είναι που θα βρεθούν τα χρήματα για όλα αυτά. Το Νοσοκομείο μάλλον δεν τα διαθέτει, τουλάχιστον όχι ακόμη. Ταυτόχρονα θεωρείται δύσκολο να συνεισφέρουν άλλοι φορείς.

Στην ίδια συζήτηση θα τεθεί και το θέμα των σταθμεύσεων περιμετρικά του κτιρίου του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η διοίκηση είναι έτοιμη να υποχωρήσει και να περιορίσει τις απαγορεύσεις.

Ρόλο παίζει το αντικειμενικό πρόβλημα που προκύπτει κι αφορά τους πολίτες όπως επίσης οι αντιδράσεις των πολιτών. Με τόσο μεγάλη απαγόρευση στις σταθμεύσεις η κατάσταση από το ένα άκρο οδηγήθηκε στο άλλο και ακριβώς αντίθετο.

Αυτό δοκιμάστηκε μια περίπου εβδομάδα. Κι όπως όλα δείχνουν ήρθε η ώρα των διορθωτικών κινήσεων. Πόσων και ποιων, θα το δούμε στη σύσκεψη. Η οποία μάλλον είναι αφορμή κάποια πράγματα να γίνουν ηπιότερα. Ενώ ο βασικός στόχος θα συνεχίσει να εξυπηρετείται.

Η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κ. Πετράκη που μίλησε στην Πρωινή την περασμένη Παρασκευή «προετοίμασε» για μια τέτοια αλλαγή. Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη της είπε τα ακόλουθα:

«Τη συζήτηση για το πρόβλημα της στάθμευσης στο Νοσοκομείο την κάναμε πριν ακόμη μεταφερθούμε στο νέο κτίριο. Αιφνιδιαστήκαμε με όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα. Ζητάμε να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για τους εργαζόμενους.

Το προσπαθεί η διοίκηση αλλά ειδικά το πρωί δεν μπορεί να εξασφαλιστεί. Και με το σύστημα των καρτών που θα εφαρμοστεί από την 1η Νοέμβρη πάλι οι θέσεις δεν θα αρκούν για όλους τους εργαζόμενους.

Σεβόμαστε τα θέματα ασφάλειας αλλά… Εμείς προτείναμε αυτές οι απαγορεύσεις που εφαρμόζονται τώρα, να ισχύον μόνο κατά την Καλοκαιρινή περίοδο και μόνο όταν θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα δασικής πυρκαγιάς».

Διαβάστε επίσης