• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΓΕΝΑΡΗ 2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΓΕΝΑΡΗ 2021

Το πρωί της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου αρχίζουν στο Νοσοκομείο οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Μια μέρα νωρίτερα θα παραληφθούν τα πρώτα 680 εμβόλια. Λιγότερα σε σχέση με τον Νοέμβρη τα κρούσματα του Δεκέμβρη. Λιγότεροι από 40 οι ασθενείς στην κλινική Covid. 22 κρούσματα στην ΠΕ Καβάλας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τις τρεις πρώτες μέρες του νέου έτους. Δύο επιπλέον γιατροί από Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο στο Νοσοκομείο.

 

Δυσφορία μέσω του Κυριακάτικου κηρύγματος από τον Μητροπολίτη Στέφανο για την απόφαση της Κυβέρνησης να είναι κλειστές οι εκκλησίες όλη την εβδομάδα. Συνέχισε τους ελέγχους η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς sms. Τουλάχιστον έως την προσεχή Κυριακή συνεχίζεται η διακοπή δρομολογίων φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου. Με καθυστέρηση λόγω μηχανικής βλάβης το δρομολόγιο του Άκουα Μπλου από Καβάλα σε Λήμνο.

 

Οριστικοί ανάδοχοι στα δύο έργα της Εγνατίας Οδού στην πεσμένη γέφυρα, στον «αέρα» ο διαγωνισμός για τις μελέτες στο τμήμα της Περιμετρικής ως το Περιγιάλι. Στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση ενίσχυσης των ΚΤΕΛ της χώρας, άγνωστο ωστόσο αν θα υλοποιηθεί. Οι πρόσφατοι νοτιάδες αποκάλυψαν συρματοπλέγματα λιμενικού και δημοτικού έργου στην δυτική πλευρά της Ραψάνης. Τρία περιστατικά εντός πόλης αντιμετώπισε τις τρεις πρώτες μέρες του νέου έτους η Πυροσβεστική Καβάλας. Κοριτσάκι το πρώτο μωρό του 2021 στην Καβάλα.

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού με βίντεο παρουσιάζει στο διαδίκτυο το έργο των συγγραφέων Κωνσταντίνου και Αντώνη Κούφαλη.  Συνεχίζει να είναι κλειστός ο Πυθαγόρας για τους πολιτιστικούς συλλόγους. Αφιέρωμα του Σκάι στην Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, αφιέρωμα του ΑΠΕ στους κουραμπιέδες Ιωσηφίδη. Σε διαδικασία δημοπράτησης έργο του οικιακού φυσικού αερίου σε Καβάλα και Ορεστιάδα.

Διαβάστε επίσης