ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης ακόμη και 9 μποφόρ έπνεαν όλη την ημέρα χθες τόσο στην πόλη όσο και στο Νομό Καβάλας. Πολλά δέντρα δεν άντεξαν και έπεσαν, ορισμένα πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Προκλήθηκαν βλάβες και διακοπές ρεύματος, ορισμένες άργησαν να αποκατασταθούν. Κατολίσθηση στο δρόμο της ΜΟΜΑ που είναι κλειστός, κατολίσθηση σε μικρής κυκλοφορίας δρόμο στη συνοικία της Νεάπολης. Δεν έγιναν καθόλου χθες τα δρομολόγια από και προς τη Θάσο. Τα περισσότερα προβλήματα από την πτώση των δέντρων έλυσε η τοπική αυτοδιοίκηση με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής.

 

Βλάβη σε αγωγό ύδρευσης προκάλεσε διακοπή νερού χθες βράδυ σε τμήμα της συνοικίας του Βύρωνα. Προγραμματισμένη διακοπή νερού από τη ΔΕΥΑΚ σήμερα, από το πρωί ως το μεσημέρι. Αρνητικά αποτελέσματα των τεστ για κορωνοϊό το Σαββατοκύριακο στο Νοσοκομείο. Τεστ γίνονται και στο εργαστήριο του ιδρύματος της Καβάλας αλλά διασταυρώνονται με τα αποτελέσματα στο ΑΧΕΠΑ. Πολλές δωρεές αναλώσιμων στο Νοσοκομείο που πλέον έχει επάρκεια σε γάντια και μάσκες. Αύριο συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου από εμποροϋπαλλήλους, στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και γιατροί- νοσηλευτές. Εθελοντική αιμοδοσία έγινε χθες στην Ελευθερούπολη. Με τη βοήθεια του Νίκου Παναγιωτόπουλου η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας παρέλαβε 1.500 μάσκες.

 

Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζουν το μεσημέρι δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου και Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Επιμελητήριο και Μακάριος Λαζαρίδης ζητούν απλούστευση των διαδικασιών για έκδοση πολεοδομικών αδειών. Αναμονή στην αγορά για την πληρωμή του επιδόματος των 800 ευρώ. Πρόστιμο 600 ευρώ σε ιδιοκτήτη σκύλου στη Δ.Ε. Φιλίππων. Συναντήθηκαν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Καβάλας, στη συνέχεια έθεσαν αιτήματα τους στο Δήμαρχο.

 

Από σήμερα το βράδυ και κάθε Δευτέρα βράδυ παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ θα προβάλλονται δωρεάν μέσω διαδικτύου. Η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ ιατρείο μνήμης στο Νοσοκομείο. Νέες αλλαγές από σήμερα στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ. Οι Δήμοι Θάσου και Νέστου υποστηρίζουν με κάθε τρόπο τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Πρίνου και Χρυσούπολης.

 

Διαβάστε επίσης