ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ 2024

Εκτός από την Εργατική Πρωτομαγιά και τις εκδηλώσεις που γίνονται το πρωί στο Δημοτικό Κήπο, η σημερινή 1η του Μάη είναι σημαντική μέρα για το Ν. Καβάλας. Ξεκινά η τουριστική περίοδος, εφαρμόζονται  από σήμερα τα γνωστά μέτρα αντιπυρικής προστασίας. Από τα μέσα του μήνα κι από το ύψωμα Βασιλάκη το έργο καθαρισμού του περιαστικού δάσους της Καβάλας. Τον Ιούνιο όπως πάντα η άφιξη στο αεροδρόμιο των δύο Πετζετέλ. Πολλές είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις ειδικά στη Θάσο που αρχίζουν σήμερα τη λειτουργία τους.

 

Ο Γιώργος Μουρατίδης νέος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Αμφισβητεί την εκλογή του η νέα και παλιά αντιπολίτευση. Χωρίς κλιματισμό το μοναδικό ασθενοφόρο του Κ.Υ. Χρυσούπολης. Δεν υπάρχει διαθέσιμο να το αντικαταστήσει προσωρινά ώστε η βλάβη να διορθωθεί σε συνεργείο. Στην Καβάλα η συνεδρίαση του Μαΐου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα γίνει στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης». Έργο ενεργειακής αναβάθμισης στα κτίρια του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών. Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ενδιάμεσος φορέας ο Δήμος Παγγαίου. Στην Καβάλα την ερχόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Πολλά αγροτικά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές σε όλες τις λαϊκές του Νομού, δηλώνει ο πρόεδρος των παραγωγών Μπάμπης Πασχαλίδης. Εκδόθηκε πολεοδομική άδεια για ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Θάσο. Στην Καβάλα 2 οροφοδιαμερίσματα χωρίζονται σε 6! Τις επόμενες μέρες ο διαγωνισμός για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των 7 πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου. Μετά από δωρεά ιδιώτη εγκαταστάθηκε απινιδωτής έξω από φαρμακείο στον Τ. Σταυρό. Η δωρεά έγινε στο σύλλογο κατοίκων Αγίου Κωνσταντίνου. Ο δωρητής θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η Αγγελική Δεληκάρη συνάντησε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Ουγγαρίας. Μίλησε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης είναι πολύ πιθανό να παραστεί και να μιλήσει στο φετινό διαγωνισμό ορθογραφίας που θα γίνει στην Καβάλας τέλος του μήνα. Λειτουργεί από χθες στην κεντρική πλατεία περίπτερο του φιλοζωικού συλλόγου Αίσωπος. Οι Εθελοντές κατά του Καρκίνου ευχαριστούν για τη στήριξη τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Γαλαξίας. «Το όραμα μας Πάρκο των Φιλίππων κινδυνεύει» αναφέρει ανακοίνωση της ομάδας Οψόμεθα εις Φιλίππους. Πετυχημένη εκδήλωση ενίσχυσης του συλλόγου των φίλων της Παιδόπολης.

 

Συνεχίζουν σήμερα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις οι Πάνθηρες, η Αγία Βαρβάρα και ο Άρης Πηγών.

 

Διαβάστε επίσης